Yeni yüz yıl kutlamalarına, ilimizde, ülke geneli ortalamasında bir mutlulukla yeni yüz yılı kutlaya bilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Hepimizin mutlulukla ve gururla beklediği Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşı kutlamasına aylar kaldı. Tüm ülke yaşayanlarının umutlu olduğu yeni yüz yıl kutlamalarına, ilimizde, ülke geneli ortalamasında bir mutlulukla yeni yüz yılı kutlaya bilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

                     Her ortamda sorduk ve sormaya da devam ediyoruz. Tüm partilerin, tüm illerin, Başka illerdeki sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odaları ve birliklerinin yeni yüz yıl hedefleri ve 2023 hedef var. İlimizin de böyle bir 2023 hedefleri ve Cumhuriyetimizin yeni yüz yılı planları var mı? Diye.

                    Bildiğim kadarı ile İlimizin bağlı olduğu Zafer Kalkınma Ajansının böyle bir mastır Planı olduğunu ve bunu kurumlar ve odalardan aldıkları vizyonu tartışılır bilgiler dâhilinde,  Sivil topluma sormadan veya tasdik makamı olmuş, siz bilirsiniz kalıbından hayat alan STK. larla kamudan gelen bilgiler ışığında hazırladığını biliyoruz.

                   Hani bazı sözler bir türlü eskimez ve gerekli olmaktan çıkmaz ya. “ Gideceği limanı olmayan yelkenliye rüzgâr fayda sağlamaz.” Sözü gibi. Emirle yapılan toplantılar. Toplantılar sonrası, sanki toplantıda alınan kararlar uygulanmış, sorun çözülmüş gibi yeni sorunların konuşulduğu diğer toplantılar şeklinde yapılan çalışmalar. Hedef yok, proje yok, bu konuda ayrılan bütçe, ekip, araç gereç, proje takvimi yok. Toplandık, konuştuk. Dağıldık. Konunun takipçisi kamu kuruluşu yok. Projenin başarılı olmasında emeği geçenlere ödül yok. Projeyi hayata geçiremeyenlere ceza yok. Ha, bunlar var ne demek yani derseniz, bende size o zaman ilimizde bilgi paylaşımı yok, derim. Sadece sosyal medyayı değilde biraz da yerel basını önemseyin derim.

                 İlimizde sokaktaki vatandaşta ve orta sınıfta yeni yüz yıl beklentisini ben pek göremedim veya yollarda hep bana beklentisiz insanlar denk geldi.

                Seçimlere günler kaldı. Partilerin genel merkezlerinden ve Genel Başkanlardan yükselen yeni yüz yıl hedefleri gibi ilimizde de Vekil adaylarından il yönetimlerinden ayakları yere basan Türkiye’nin yeni yüz yıl çalışmalarından ilimizin de pay alacağı ve bu yatırımların ilimize nasıl çekileceği konusunda yapıla bilir ve sürdürüle bilir projelerini bekliyoruz. Sahada projelerin yarıştığı bir seçim bekliyoruz. Adayların birbirlerini karaladığı seçim değil.