Murat Dağı'nda Altın Madeni Tehlikesi: Çevreciler ve Platform Mücadeleyi Sürdürüyor. Funda Akcura "Anadolu Export maden şirketi 2017 yılında yapmış olduğu ÇED başvurusunda ağaç kesim sayısı hesabında tutarsızlık vardı. Ayrıca siyanür havuzunun mevcut maden sahasında kurulacağını belirtmişti. 2023 yılında 'pardon kesilecek ağaç sayısını yanlış hesap etmişiz, siyanür havuzunu Murat Dağı'nda kurmayacağız' diyerek tekrar başvuru yaptı." dedi. 

Anadolu Export İkinci Kez Murat Dağı'nda Altın Madeni İçin ÇED Başvurusu Yaptı

Atapark Çayzade’de düzenlenen basın toplantısında, Murat Dağı Yok Olmasın platformu Başkanı Funda Akcura, Anadolu Export adlı şirketin Murat Dağı'nda altın madeni açma girişimini eleştirdi. 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ikinci kez Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapan şirketin projesi, doğal yaşamı ve çevreyi tehdit ediyor. Alacağını alacaklar sonrada koca bir enkazı bırakıp kaçacaklar, bizim ise gidecek başka yerimiz yok' dedi.

Çevreciler Murat Dağı'nın Doğal Zenginliklerini Koruma Kararlılığını Sürdürüyor

Platform sözcüsü Funda Akcura, Murat Dağı'nın ekosistemini ve su kaynaklarını vurgulayarak, "Burada açılacak herhangi bir maden ocağı, doğrudan 'su'yu yok eder." dedi. Akcura, bölge halkıyla maden şirketleri arasındaki farkı vurgulayarak, halkın gidecek yerinin ve yurdunun olmadığına dikkat çekerek, gelecek nesli ve çevrelerini koruma amacıyla mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti.

Mücadele Başlıyor: Murat Dağı'nı Savunmak İçin Çağrı

Murat Dağı'nı savunmak amacıyla başlatılacak olan mücadele, 28 Ağustos Pazartesi günü saat 16:30'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklamasıyla başlayacak. Funda Akcura, bölgedeki çeşitli kuruluşların temsilcilerini ve halkı, su kaynaklarını koruma amacıyla bir araya gelmeye davet etti.

Editör: Ozan Yavuz