TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi görüşülürken, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Uşak’ın yıllardır çözülemeyen ulaşım ve altyapı sorunları nedeniyle eleştirdi. Karaoba, Uşak’ın uzun süredir ihmal edildiğini belirterek, “Uşak’ı neden üvey evlat gibi görüyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdi.
İki buçuk yıldır aynı sorunları dile getirdiklerini ancak bakanlıktan somut bir adım gelmediğini söyleyen Karaoba, Uşak’ın havalimanı, YHT, çevre yolu ve riskli kavşak sorunlarının artık kronik hale geldiğini vurguladı. “Biz söylemekten yorulduk, sıkıldık; bakanlık ise yapmamaktan yorulmadı.” diyen Karaoba, Uşak’a yapılan yatırımların yetersiz olduğunu ifade etti.
Karaoba konuşmasında, uzun yıllardır tamamlanamayan Yüksek Hızlı Tren projesine de değindi. 2007–2013 Kalkınma Planı’ndan bu yana Uşak için verilen farklı tarihlerle vatandaşın yanıltıldığını belirten Karaoba, “Cumhurbaşkanı 2025 dedi, eski Bakan 2024 dedi, şimdi siz 2028 diyorsunuz. Bu projenin net bir takvimi yok.” dedi.
"Zafer Havalimanı Zarar"
Zafer Havalimanı ile ilgili de sert açıklamalarda bulunan Karaoba, fizibilite raporunda yüzde 97 hata payı olmasına rağmen havalimanının yapıldığını belirterek projeyi “israf abidesi” olarak nitelendirdi. Asıl zararın ise Uşak Havalimanı’nın kapatılması olduğunu söyleyen Karaoba, “Uçuş olmayan Uşak Havalimanı’nda 98 ile 130 arasında personel var. Zafer’de ise sadece 17 personel çalışıyor. Bu tablo akla, mantığa, vicdana sığmıyor.” dedi.
"3 Yıldır Çevre Yolu Bitmiyor"
Karaoba, yıllardır tamamlanamayan Uşak Çevre Yolu için de eleştiride bulundu. Projenin 29 kilometresinin 22 kilometresinin tamamlandığını, ancak kalan 7 kilometrelik bölümün üç yıldır bitirilemediğini belirterek, “Bu Uşak’a yapılmış büyük bir ayıptır.” ifadelerini kullandı.
Ankara–İzmir karayolunda bulunan ve “ölüm kavşağı” olarak bilinen noktanın da acilen düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Karaoba, Bakan Uraloğlu’nu bizzat bölgeyi görmeye davet etti. Kavşağın ilk projede üst geçit olarak planlandığını ancak sonradan vazgeçildiğini belirten Karaoba, battı–çıktı veya yeni bir sinyalizasyon sistemi yapılması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasının sonunda Kızılhisar hemzemin geçidi projesinin hayata geçirilmesinden dolayı Bakan Uraloğlu’na teşekkür eden Karaoba, AK Parti Uşak milletvekillerinin bu konuda sessiz kaldığını belirterek, “Uşak üvey evlat değil, hak ettiği hizmeti bekliyor.” sözleriyle çağrısını yineledi.





