AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in Elmalıdere Mahallesi’nde yapılacak sağlık merkeziyle ilgili Uşak Belediyesi’ni suçlamasının ardından Belediye Başkanı Özkan Yalım ve Başkan Yardımcısı Reyhan Aydın’dan sert bir yanıt geldi.
Güneş’in “Uşak Belediyesi’nin inadı yüzünden sağlık merkezi yapılamıyor” açıklamasına karşılık olarak Yalım ve Aydın, bir video yayınlayarak, “Biz sorunu çoktan çözdük ama sizin haberiniz olmamış” dedi.
İsmail Güneş, sağlık merkezi için kazılan temelde çıkan su borusu nedeniyle 6 aydır inşaata başlanamadığını iddia etmişti. Ancak Başkan Yalım, “Evet, oradan boru geçiyor ve maliyeti 1 milyon TL’nin üzerinde. Ancak biz, İl Sağlık Müdürümüzle görüşerek çözüm bulduk” diyerek bu iddiayı çürüttü.
Başkan Yardımcısı Reyhan Aydın ise, “Sayın Vekilim, siz açıklama yapmadan bir hafta önce bu konuyu İl Koordinasyon Kurulu’nda ve sonrasında görüştük. Sağlık Müdürümüz ‘Boruyu biz alalım, işçiliği siz yapın’ dedi, biz de anlaştık. Yani mesele çözülmüştü. Anlaşılan sizin bundan haberiniz olmamış” ifadelerini kullandı.
Başkan Yalım açıklamasında, “Bizim görevimiz vatandaşın her türlü sorununu çözmek. Sen ne yapıyorsun? Uşak’a 10 ülkeden misafir geliyor ama hâlâ kara yoluyla. Gel sen boruyla uğraşma da Uşak’taki havalimanını aç” diyerek İsmail Güneş’e çağrıda bulundu.