Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz haftalarda 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimini yayımladı ve takvime göre yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü itibariyle resmen başlıyor. 4 Eylül’de ilkokul birinci sınıf ve lise birinci sınıf öğrencileri için okul zili çalmıştı ve veliler, artık 11 Eylül günü okulların açılmasını bekliyor. Okulların açılmasına artık çok az bir zaman kala, okul ihtiyaçları için alışverişler de hız kazandı. Vatandaşlar, kırtasiye yardımı için araştırmalarını da sürdürüyor.

Okul öncesi alışverişler hız kazanırken, kırtasiye yardım başvurusu için veliler e-Devlet kanalını ziyaret ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından farklı ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere sağlanan kırtasiye yardımları, gerekli şartları sağlayan ve başvuruda bulunan hak sahiplerine verilecek. Ayrıca MEB ve YÖK sisteminden, öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin eğitim öğretim yılı içinde talepte bulunmaları halinde aynı yıl içinde yardım ödemeleri yapılıyor. Peki kırtasiye yardımı için başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar…

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Vatandaşlar, okulların açılmasına bir hafta sonu kala, kırtasiye yardımları için başvuruların nasıl yapıldığını araştırmaya devam ediyor. Son günlerde okul öncesi alışverişler hız kazanırken söz konusu yardım ödemelerinin detayları belli oldu. Kırtasiye yardımı ödemeleri toplu olarak yapılıyor ve çocukların araç-gereçlerinin karşılanması için maddi destek sağlanıyor. Söz konusu ödemeler başvuru sonrasında 01 Eylül - 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılıyor.

Veliler, kırtasiye yardımı için e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek. Buna göre e-Devlet üzerinden başvurular TC kimlik numarası ve şifre ile tanımlanıyor ve şartları sağlayan vatandaşların bunun dışında herhangi bir kuruma giderek bizzat başvuru yapmasına gerek bulunmuyor.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Kırtasiye yardımı için vatandaşların karşılaması gereken şartlar şöyle:

●       Eğitim ve öğretim yardımı, öğrenimi devam eden,

●       Vazife veya harp malullüğü aylığı alan,

●       İç güvenlik asayiş ve terör kapsamında olan olaylar nedeniyle aylık alan erbaş ve erlerin,

●       2330 sayılı Kanun uyarınca aylık alan güvenlik korucusu ve sivillerin,

●       Vazife veya harp malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin,

●       Terör eylemlerinin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bu eylemlerin bertaraf edilmesi konusunda yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden veya yaralanan, engelli hale gelen sivil, şehit/gazilerin kendilerine ve çocuklarına ödeniyor.

Editör: Öyküm Yavuz