Uşak’ta 'Kanlı Para' sınıflarda giderek daha popüler hale geliyor. Öğrenciler, yasak olmasına rağmen gizlice elleri tamamen kana bulanana kadar şiddet içeren bu oyunu oynuyor. Uzmanlar bu oyunu oynamanın öğrencilere kalıcı verebileceği ve bulaşıcı hastalıklara yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Kanlı Para, sınıflarda giderek daha popüler hale gelen bir oyun. Oyunun enfeksiyonlara, el kırıklarına ve çatlaklara yol açabilen kanlı doğası nedeniyle, bazı okullar bu oyunu yasaklamayı seçti. Buna rağmen öğrenciler teneffüslerde öğretmenlerinden gizli olarak bu oyunu oynamaya devam ediyorlar. Peki Kanlı para oyunu neden yasaklandı ve öğrencilerin oynamasına neden izin verilmiyor? İşte detaylar.

KANLI PARA NASIL OYNANIYOR?

Öncelikle, kişi havaya bir bozuk para atar ve elinin tersi ile tutar. Ardından, madeni para parmakların arasına sıkıca bastırılır. Masaya üç sert vuruşun ardından madeni para "kanlı para" olarak adlandırılır. Bu noktada madeni para düşerse bir ceza vardır. Ceza şöyledir: Diğer kişi, el yumruk yapıldıktan ve masaya dikey olarak yerleştirildikten sonra parayı parmak eklemlerinden hızla fırlatır. Darbenin ne kadar sert olduğuna bağlı olarak el kanar ve kırmızı olur. Kan akana kadar oyun devam eder.

Oyun ile alakalı konuşan bir öğrenci, Kanlı Para’yı okulda herkesin oynadığını bazılarının çok sert oynadığını ve ellerinin kanadığını ve zaten amacın da bu olduğunu ifade ediyor. Başka bir öğrenci ise, "Diğer oyuncunun parmak eklemlerine para ile vuruyoruz. Sonra kanıyor. Bu nedenle buna kanlı para deniyor." diyor ve oyunun asıl amacını bu sözlerle açıklıyor.

UZMANLARDAN UYARI!

Medicana Ataköy Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Okan Özkunt, oyunun sakıncaları hakkında bilgi vererek, parmak ve el tarak kemiklerinde kırık veya çatlaklara neden olabileceğini söyledi.

Açıklamalarında Özkunt: “Ayrıca, hemen akut bir kırıkla sonuçlanmasa bile, yine de uzun süreli kemik kırıklarına veya tekrarlayan kronik travma ile stres kırıkları olarak adlandırılan duruma yol açabilir. Bununla birlikte, keskin veya sert cisimlerin neden olduğu yaralanmalar ciddi yumuşak doku hasarına, açık yaralara ve enfeksiyon ve bulaşıcı hastalık riskinin artmasına neden olabilir.” dedi.

Editör: Öyküm Yavuz