Uşak’ta Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda, bozulma riski yüksek gıdalara yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri; et, tavuk, süt ve süt ürünleri başta olmak üzere hayvansal gıdaların satıldığı işletmeler ile toplu tüketim noktalarında düzenli kontroller gerçekleştiriyor.
Son Tüketim Tarihi, Hijyen Kontrollü Denetleniyor
Ekipler, işletmelerde ürünlerin son tüketim tarihlerini, saklama ısısını, hijyen koşullarını ve olası bozulma ya da bulaşma risklerini titizlikle inceliyor. Yetkililer, tüketici sağlığının korunması için bu denetimlerin yıl boyunca planlı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Tüketici İçin Alo 174 ve Karekod Sistemi
Vatandaşlar, gıda ile ilgili her türlü şikâyet ve ihbarını Alo 174 Gıda Hattı üzerinden kolayca iletebiliyor. Ayrıca ürünlerin üzerindeki karekod uygulamasıyla tüketiciler satın aldıkları ürünlerin detaylı bilgilerine anında ulaşabiliyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenilirliği ve halk sağlığının korunması için denetim faaliyetlerinin kesintisiz devam edeceğini duyurdu.






