Etkinlikte konuşmacılar yazarları oldukları "Bizim Fanzin" isimli çalışmanın 1. sayısını dinleyicilerle paylaştılar.  Aynı zamanda dinleyicilere "suicos.com" platformunu tanıtan panelistler şunları vurguladılar:

"Bir grup üniversite öğrencisinin, bir araya gelerek oluşturduğu ve “Sosyoloji benim sözümdür” diyerek yola çıkan fikirlerini ve deneyimlerini toplumla paylaşmayı hedefleyen bir ekibiz. Bu süreçteki heyecanımızı ve araştırarak öğrenme sürecimizdeki metinleri sizlerle paylaşmak ve herkesin ulaşabileceği bir zemin hazırlamak istedik. Sayfamızın adını, ruhumuza işleyen, her zerremizle bütünleşen, sosyolojinin etimolojisinden ilhamla ürettik. Bilindiği gibi sosyoloji Latince socius (insanların birlikteliği, biraradalığı) ile Yunanca logos'un birleşmesinden oluşmuştur. En genel anlamıyla insan birlikteliğinden ortaya çıkan formlar hakkında düşünmek anlamına gelen sosyolojinin kökündeki socius'u vurgulamak için "tersten" okuduk."

Amaçlarının toplumsal olay ve olgulara sosyolojik bir tahayyül ile yaklaşmak olduğunu aktaran panelistler ilgili herkesi suicos.com'a destek vermeye davet ettiler. Bu platformda yazı yazmak isteyenlerin sitede belirtilen iletişim kanalları üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini hatırlattılar.

Moderatörlüğünü Ayşe Demirhan'ın yaptığı panelde konuşmacılar sırayla Bizim Fanzin-I'de yazdıkları yazıları sundular. İlk konuşmacı Ruveyda Şendoğan "İyi Bir Gözlem İçin Bakmaktan Kurtulup Görmeye Geçmek" başlıklı konuşmasında, "bakabiliyorsan gör, görebiliyorsan gözle" sözünde olduğu gibi bakmaktan kurtulup görmeyi ve gözlemlemeyi nasıl inşa edeceğimizi bizlere aktardı.

İkinci konuşmacı Gizem Selenay Yiğit "Yargılamadan Anlatan Bir Sosyoloji" başlıklı konuşmasında, sosyolojinin bir anlama çabası olduğunu ve kişinin kendi konumundan başlayarak toplumsal dünyadaki ilişkilerin yargılanmadan anlatılması gerektiğini vurguladı.

Üçüncü konuşmacı ve panelin moderatörü Ayşe Demirhan "Benliğimde Kıvılcımlanan Bir Yaşam" başlıklı konuşmasında, sosyolojiyi içselleştiren birinin eskisi gibi kalamayacağını, bir heykeltıraş gibi kendini yeniden yaratacağını vurgulayarak, sosyolojiyi benliğimizi inci gibi işleyen bir bilme sanatı şeklinde yorumladı.Dördüncü konuşmacı Nazire Bilgin "Sosyoloji: Farklılıkların Bir Aradalığı" başlıklı konuşmasında, sosyolojik düşüncenin farklılıklarla bir arada yaşama konusunda bizleri daha hoşgörülü yaptığını vurguladı.

Bilgin aynı zamanda sosyolojik bakış açısının toplumda yaşayan farklı kesimleri anlamamız ve önemsememizle güçleneceğini aktardı.

Editör: Öyküm Yavuz