CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde yürütülen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 61’incisi, ilk kez yurt dışında düzenlenecek.
Genel Başkan Özel, İspanya’nın başkenti Madrid’deki temaslarının ardından dün Brüksel’e geçti. Bugün saat 14.00’te yapılacak Brüksel mitingiyle CHP, “Özgürlük ve erken seçim” çağrısını Avrupa’daki vatandaşlarla paylaşacak.
Bu kapsamda CHP Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da Brüksel’e giderek miting hazırlıklarına katıldı. Yalım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte Brüksel’deyiz. Halkın iradesine sahip çıkmak için yola devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Belki Bakan Olurum” Sözü Tekrar Gündemde
Yalım’ın Brüksel paylaşımı, Uşak kamuoyunda yeniden tartışma yarattı. Son dönemde belediye meclis toplantılarında AK Parti’li üyelerle yaşadığı tartışmalarda il genel seçimde CHP'nin iktidara gelme olmasılığına karşılık “Belki bir gün bakan olur, giderim” sözünü sık sık dile getiren Yalım’ın, Avrupa mitingine katılması “bakanlık mesaisi” yorumlarına neden oldu.
Uşaklı bazı sosyal medya kullanıcıları, “Uşak’ı kurtardık şimdi Avrupa’yı geziyorsun”, “Başkan belediyede yok, hizmet bekleyen şehir ne olacak?” ve “Avrupa’da miting var ama Uşak’ta sorunlar bitmedi” gibi yorumlarla tepkilerini dile getirirken bazı takipçilerin ise Brüksel ziyaretini olumlu karşıladı.