Erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olan prostat kanseri, birçok hastalıkta olduğu gibi erken teşhis ile tedavi edilebiliyor. Tedavi edilmediği durumda ölümcül sonuçlara da yol açabilen ve erkeklerin en büyük korkularından biri olan prostat kanseri, yaşın ilerlemesiyle birlikte daha yaygın olarak ortaya çıkabiliyor. Düzensiz beslenme, düzensiz uyku ve egzersizden uzak hareketsiz bir hayat tarzı, prostat kanserine davetiye çıkarabiliyor. Uzmanlar, prostat kanseri riskine karşı dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Prostat kanserine ilişkin olarak vatandaşlara uyarı ve çağrıda bulunan uzmanlar, başta baba ve kardeş olmak üzere, kişinin amcai dayı ve büyükbaba gibi yakın akrabalarında prostat kanseri geçmişi olanların mutlaka üroloji doktoruna gitmesi gerektiğini ifade ediyor. Tedavi edilmediği ya da çok geç teşhis edildiği durumlarda prostat kanserinin daha da büyüyüp ilerleyebileceğini ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten uzmanlar, özellikle 40 yaşından itibaren erkeklerin prostat kanseri için kontrole gitmeleri gerektiğini belirtiyor. İşte detaylar…

HEMEN ÜROLOJİ POLİKLİNİKLERİNDEN RANDEVU ALINMASI GEREKİYOR

Uzmanlar, prostat kanserine karşı vatandaşları uyardı. Bu kanser türünde, diğer birçok hastalıkta olduğu gibi erken teşhisin önemini vurgulayan tıp bilimi uzmanları, prostat kanseri belirtilerine dikkat çekti. Bahsi geçen semptomların görüldüğü kişilerin üroloji polikliniklerinden randevu alıp, gerekli muayene, tetkik ve tahlilleri yaptırması gerektiği ifade ediliyor.

PROSTAT KANSERİ BELİRTİLERİ

Prostat kanseri belirtileri arasında birçok semptom yer alıyor ve bu belirtilerin olduğu kişilerin vakit kaybetmeden bir doktora danışması gerekiyor. İşte prostat kanseri belirtileri:

●       Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı

●       Geceleri idrar yapmak için çok sık kalkmak

●       Aniden gelen idrar yapma isteği ile tuvalete gitmek

●       İdrar kaçırma, sızdırma

●       İdrar yaparken yanma hissinin oluşması

●       İdrar yapılan esnada ağrı hissedilmesi

●       İdrar damlatma

●       İdrarı yapmaya başlarken ve bitirirken zorlanma

●       İdrarda kan görülmesi

●       Kesintili idrar çıkışı

  • Menide kan görülmesi

Editör: Öyküm Yavuz