Plasenta Previa Tanılı Anne, Uşak’ta Başarılı Operasyonla Kurtarıldı
Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Perinatoloji Kliniği’nde plasenta previa (plasenta yapışma anomalisi) tanısıyla takip edilen 28 yaşındaki hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştuğu açıkşandı.
Riskli gebelikler arasında yer alan bu durum nedeniyle doğum, Opr. Dr. Ezgi Bilicen ve Opr. Dr. Betül Akgün Aktaş tarafından sezaryen yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtildi.
Operasyonun ardından gelişebilecek kanama riskine karşı hastaya intrauterin balon tamponadı uygulandığı ve ayrıca gerekli sütürasyon işlemleri ve medikal müdahaleler titizlikle yapılarak sürecin yakından takip edildiği ifade edildi.
28 yaşındaki hastaya uygulunan başarılı tedavi yönteminin ardından, hastanın doğum sürecini tamamlamasının ardından hızla toparladığı ve sağlıklı bir şekilde taburcu edildiği öğrenildi.