Geçtiğimiz hafta, yüzyıllardır kayıp olan ve İtalyan koleksiyoncu Adrian Stefan Ionescu’nun özel koleksiyonunda bulunan tarihi Uşak halısı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teslim edilmişti.

500 Yıllık Uşak Halısı Döndü1

Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, dün Uşak’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la yaptığı görüşmede, İtalyan koleksiyoncu Adrian Stefan Ionescu tarafından teslim edilen tarihi halısının, Uşak’a verilerek Uşak Müzesi'nde sergilenmesi yönünde talepte bulunduklarını söyledi.

Kültür Bakan Nuri Ersoy Uşak4

Vali Naci Aktaş, aylık düzenlediği asayiş bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine; “Sayın Bakanımızın dün Uşak’a gerçekleştirdiği ziyarette, kendisini Uşak Halı, Kilim Dokur Evine götürdük. Bakanımıza orada halı dokunurken ilmek'te attırdık. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye iadesi yapılan tarihi 500 yıllık tarihi olan Uşak Halısını, şehrimize gönderilmesi ve kentimizde bulunan Belediye Kent Tarih Müzesi'nde sergilenmesi için talepte bulunduk. Sayın Bakanımızda buna olumlu yaklaştı ve not aldı. 500 yılık tarihi olan bu nadide ve eşsiz Uşak Halısı önümüzdeki günlerde kentimize gelir ve ait olduğu yerde sergilenir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Öyküm Yavuz