Ütüler zaman içinde özellikle yanlış kullanımlarına bağlı olarak birçok sorunla karşılaşabiliyor. Kötü kokular ve yanmış kumaştan kaynaklanan yanık izlerinin temizlenmesi ile ütü çok daha iyi sonuç verecektir. Ütünüzden ilk günkü gibi bir performans almak için pratik bazı yöntemlere başvurmanız mümkündür.

Gündelik yaşamda en çok kullanılan ev eşyalarından biri olan ütülerin düzenli olarak temizlenmesi ütü performansını artırmada önemlidir. Özellikle kararan ve yanmış ütülerin temizliğinde bazı yöntemler uygulanmalıdır.

ÜTÜ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Zaman içinde kararan ve yanmış, yanık izlerinin olduğu ütüleri temizlemek oldukça zordur. Bu kararmalar sentetik kumaşların demir tabanlarda birikmesinden kaynaklanır. Demir yüzey üzerinde ve özellikle buhar deliklerinin içinde pas oluşur.

Evinizdeki bazı malzemeler ile pratik şekilde ütü temizliği yapabilir ve etkili sonuçlar almaya hemen başlayabilirsiniz. İlk yöntemde soğutulmuş ve fişi takılı olmayan ütünün buhar deliklerindeki kalıntıları temizleyerek işe başlamanız gerekecektir. Bir kürdan veya temiz diş fırçası ile işlem yapabilirsiniz.

ÜTÜ TEMİZLİĞİNDE PRATİK YÖNTEMLER!

Ütü temizliğinde tercih edebileceğiniz bir diğer etkili yöntem ise tuz ve gazete yöntemidir. Ütünün sıcak ayara getirilmesinin ardından ütü masasının üzerine bir parça gazete ya da parşömen kağıdı serin. Ardından ince bir tuz tabakası ile üzerini kaplayın. Ütü ısındığında bir dakika boyunca bir daire içinde tuzun üzerine çabucak sürün. Daha sonra ütüyü soğumaya bırakın. Soğuma sonrasında kalıntıları nemli mikrofiber bezle çıkarın.

Diğer etkili bir yöntem ise kabartma tozudur. Su ve kabartma tozunu karıştırarak macun kıvamına getirin. Ardından ütü kapağını kapatarak işlemi tamamlayın. Buhur deliklerini kapatmaktan kaçınılması gerekiyor. Temiz bir diş fırçası ile ovaladıktan sonra nemli bir mikrofiber bezle silinmelidir. Pratik basit birkaç yöntem kullanarak ütülerinizi ilk günkü