Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde sürdürülen kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında, KÖYDES Projesi ile Uşak’a 100 milyon TL’lik yatırım ödeneği tahsis edildiği açıklandı.
Uşak Merkez'e bağlı köylere 36.572.669 Milyon TL, Ulubey'e bağlı köylere 8.805. 275 Milyon TL, Karahallıya bağlı köylere 5.633.982 Milyon TL, Banaz'a bağlı köylere 17.910.683 Milyon TL, Eşme'ye bağlı köylere 22.715.150 Milyon TL ve Sivaslı'ya bağlı köylere 8.372.824 Milyon TL olmak üzere toplam 100 Milyon TL'lik ödenek verildiği duyuruldu.
Köylerin altyapısını güçlendirmeyi amaçlayan bu dev bütçe sayesinde, Uşak’ın hem merkezinde hem ilçelerinde hem de kırsal bölgelerinde ihtiyaç duyulan pek çok altyapı projesi hayata geçirilecek.
Yol, içme suyu, kanalizasyon gibi temel altyapı ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunacak olan bu kaynakla, kırsal kesimde yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Ak Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Şehrimiz için önemli bir destek daha hayata geçiyor.” ifadelerini kullandılar.