YKS’de Uşak’tan ilk 1000’e giren 10 öğrenci açıklandı

Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2026 YKS’de Türkiye genelinde ilk 1000’e giren Uşak'lı 10 öğrenciyi açıkladı.
YKS’de Uşak’tan ilk 1000’e giren 10 öğrenci açıklandı

Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk 1000’e giren öğrencileri kamuoyuyla paylaştı.

Kentteki üç farklı liseden 10 öğrenci; Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel, Dil ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türlerinde ilk 1000’e girerek derece elde etti.

Uşak Fen Lisesi öğrencisi Eray Uzun, Sayısal puan türünde Türkiye 3’üncüsü olarak Uşak’ın en yüksek derecesine imza attı. Aynı okuldan Elif Zeynep Sevinç Sayısal puan türünde Türkiye 127’ncisi, Recep Burak Kurt Türkiye 188’incisi, Elif Beyza Altuğ ise Türkiye 655’incisi oldu.

Ahmet Aybars Kavi, Dil puan türünde Türkiye 277’nciliğini elde ederken, Muhammed Şamil Gündüz ise Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 389’uncusu olarak ilk 1000’e girdi.

Üç okuldan 10 öğrenci ilk 1000’de

Ertuğrul Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Süleyman Safa Bozkurt, TYT puan türünde Türkiye 256’ncısı oldu. Aynı okuldan Ela Çelebi, Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 390’ıncısı, Dil puan türünde ise Türkiye 854’üncüsü olarak iki farklı puan türünde ilk 1000’e girme başarısı gösterdi. Yunus Emre Gültekin de Sayısal puan türünde Türkiye 871’incisi oldu.

Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Hüseyin Çekita ise Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 318’incisi, Sözel puan türünde ise Türkiye 271’incisi olarak iki farklı puan türünde derece elde etti.

Uşak İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, ilk 1000’e giren öğrencileri yayımladığı mesajla tebrik etti.

Yücel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk 1000’e girerek bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.