Yılmaz Tozan, CHP’den istifa ettiğini açıkladı

Yolsuzluk soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Eşme eski Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla CHP’den istifa ettiğini duyurdu.
Yılmaz Tozan, CHP’den istifa ettiğini açıkladı

Uşak’ın Eşme ilçesinde yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları nedeniyle yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan eski Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu.

Tozan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gençlik kollarından itibaren CHP'nin her kademesinde görev aldığını belirterek, partisinden ayrılmanın kendisi için derin bir üzüntü yarattığını belirtti.

Tozzan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Yol arkadaşlarıma. Duvarlar geçici, adalet ve mücadelemiz bakidir.”

Gençlik kollarından itibaren her kademesinde gururla, inançla ve gecemi gündüzüme katarak hizmet ettiğim, neredeyse tüm hayatımı adadığım baba ocağım Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılmanın derin üzüntüsü içerisindeyim.

Yıllardır aynı idealler uğruna ter döktüğüm bu mücadele yolculuğunda uğradığım haksızlıklar ve gelinen nokta; bana, siz kıymetli yol arkadaşlarıma ve bağrına basan Eşme halkına yeni bir yol çizme sorumluluğunu yüklemiştir.

Bugün; halkımızın vicdanına ve bizlere olan sarsılmaz inancına sığınarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde kurulan Yeni Parti çatısı altında yepyeni bir geleceğe ve adil bir yarın mücadelesine adım atıyorum.

Bugüne kadar omuz omuza yürüdüğüm tüm dostlarıma, yol arkadaşlarıma ve kalbi benimle atan Eşme halkına sonsuz şükranlarımı sunarım.

Mücadelemiz bitmedi, yeni bir solukla ve daha güçlü bir sesle devam ediyor” ifadelerini kullandı.