Yalım’ın şoförüne devrettiği mal varlığı Masak raporuna yansıdı: 34 araç 114 tapu!

Geçtiğimiz günlerde rüşvet, yolsuzluk ve irtikap suçlamasıyla gözaltına alınan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın devrettiği mallar açıklandı.
Yalım’ın şoförüne devrettiği mal varlığı Masak raporuna yansıdı: 34 araç 114 tapu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Uşak Belediyesi’ne yönelik yürüttüğü rüşvet, yolsuzluk ve irtikap soruşturması kapsamında hazırlanan MASAK raporunda dikkat çeken bilgiler yer aldı.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım adına kayıtlı 1 araç ve tam 31 taşınmaz bulunduğu MASAK tarafından tespit edilirken, şirketleri üzerinden yürütülen işlemler ise gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

Yalım’ın tüm mal varlığını olası operasyona karşı geçen sene şoförü Cihan Aras’a devrettiği tespit edildi. Yalım’ın muvazaalı şekilde şoförüne devrettiği şirketler de rapora dahil edildiğinde, Özkan Yalım'ın toplam 34 araç ve 114 taşınmaza ulaşan büyük bir servete sahip olduğu açıklandı.

MASAK raporunda ise en dikkat çeken başlıklardan biri, Yalım ile Aras arasındaki milyonluk hisse devirleri ve nakit trafiği olarak ön plana çıktı.

Yalım’ın %90 ortağı olduğu Yalım Petrol şirketindeki hisselerini şoförü Cihan Aras’a devrettiği, devir sürecinde hesabından 24 milyon 625 bin TL’lik nakit çekim yapıldığı, aynı tutarın Cihan Aras tarafından aynı gün ve aynı şubede hesaba yatırılarak muvazaalı işlem gerçekleştirildiği belirlendi.

Yine Yalım’ın %95 ortağı olduğu Yalımlar Tekstil Gıda Petrol şirketindeki hisselerini de devrederken 9 milyon 500 bin TL tutarında benzer bir nakit çekme ve yatırma işlemi gerçekleştirildiği ve bu şekilde muvazaalı bir para trafiği oluşturulduğu öğrenildi.

Tüm bu işlemlerin açıklamasında ise “hisse devri ödemesi” ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

Yapılan muvazaalı hisse devirleri sonrası Yalım Petrol Ürünleri Tur. Oto. Gıda Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti adına kayıtlı 28 araç, 55 adet taşınmaz olduğu, Yalımlar Tekstil Gıda Petrol Ürn. Tur. İnş. Nak. Haf. Taah. San. Tic. Ltd. Şti adına ise kayıtlı 5 araç, 28 taşınmaz bulunduğu, Yalım’ın üzerine olan 1 araç ve 31 taşınmaz ile birlikte toplam 34 araç ve 114 taşınmaza ulaşıldığı öğrenildi.