VALİLİKTEN AFRİKAYA YARDIM ÇAĞRISI
VALİLİKTEN AFRİKAYA YARDIM ÇAĞRISI
Yayınlanma:
Uşak Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile,kuraklık nedeniyle yaşanan ölümlerin azaltılabilmesi için vatandaşların açılan banka hesaplarına para yardımında bulunabileceklerini bildirdi.
Uşak Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile,kuraklık nedeniyle yaşanan ölümlerin azaltılabilmesi için vatandaşların açılan banka hesaplarına para yardımında bulunabileceklerini bildirdi.Uşak Valiliği’nin açıklaması şöyle;”Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle başta Somali olmak üzere tüm bölge halkı büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu bölgede yaşayan milyonlarca insanı etkileyen bu durum; salgın hastalıklara ve ölümlere neden olmakta, halk çaresiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir.
Başbakanlıkça Resmi Gazetenin 06.08.2011 gün ve 28017 sayısında yayımlanan 2011/9 sayılı genelgesi ile ülke çapında yardım kampanyası başlatılmıştır.
Bu nedenle Valiliğimizce;
T.C. Ziraat Bankası Uşak Merkez Şubesi, Türkiye Halk Bankası Uşak Şubesi ve Vakıflar Bankası Uşak Şubesinde "Somali ve Açlık Tehlikesi Yaşayan Diğer Afrika Ülkelerine Yardım Kampanyası" için Türk Lirası cinsinden hesaplar açılmış olup, hesap numaraları aşağıda gösterilmiştir.
Valiliğimizce başlatılan kampanya 16/09/2011 tarihine kadar devam edecek olup, toplanan nakdi yardımlar Valiliğimiz tarafından Uşak İli yardımları olarak bankaların Başbakanlık genelgesinde belirtilen şubelerine aktarılacaktır.
Valiliğimizce başlatılan yardım kampanyasına; yerel basının, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin ve meslek odaları ile birliklerinin ve Uşak halkının gönüllü olarak destek vermesi beklenmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
HESAP AÇILAN BANKA ADI HESAP NUMARASI
T.C. Ziraat Bankası Uşak Şb. Md. : 406387045008
Türkiye Halk Bankası Uşak Şb. Md. : 07000020
Vakıflar Bankası Uşak Şb. Md. : 00158007299063025