Vali Salim Demir, Valiler Toplantısı Hakkında Bilgiler Verdi

Vali Salim Demir, Valiler Toplantısı Hakkında Bilgiler Verdi
Vali Salim Demir, Valiler Toplantısı Hakkında Bilgiler Verdi
Vali Salim Demir, düzenlediği basın toplantısında "11-12 Ekim 2017 Valiler Toplantısında" ele alınan konular hakkında detaylı bilgi verdi.

Uşak’ta faaliyet gösteren haber ajansı temsilcileri ile yerel medya kuruluşları muhabirlerinin hazır bulunduğu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vali Salim Demir: “Geçen hafta Ankara'da 11 - 12 Ekim günlerinde “2017 Valiler Buluşması” gerçekleşti. Çok yoğun katılımla gerçekleşen programın yeni açılımlar sağlayacağına inanıyoruz. Çarşamba ve Perşembe günü Bakanlarımızın katılımıyla gerçekleşen programların yanı sıra Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdikleri programlara katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle tüm Uşaklılara iletmek üzere selamlarını ve iyi dileklerini getirdik.  Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız valilerin vatandaşla buluşmasını çok önemsediklerini ifade ettiler. Bundan sonraki halk buluşması programlarımıza artırarak devam edeceğiz. Her fırsatta değişik vesilelerle vatandaşlarla birebir katılım sağlayacağımız programlar icra edeceğiz" dedi.

“VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ”
Diğer Bakanların da bilgilendirme yaptığını belirten Vali Demir sözlerine şöyle devam etti: "İçişleri Bakanlığı programında Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sunumları oldu. İçişleri Bakanlığı birimleri ile ilgili bir çok yeni uygulama var.  Bu uygulamaları Uşak’ta da hayata geçireceğiz ve vatandaşımıza sunulan hizmetin kalitesini artırmak yönünde çok önemli açılımlar gerçekleştirmiş olacağız.  Bunlardan bir kaçı “Açık Kapı Projesi”,  "İzleme ve Değerlendirme Sistemi (İZDES)", “112 Acil Çağrı Merkezi” ve “ Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER)”. Uşak, “112 Acil Çağrı Merkezi” ve “ Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER)” ile ilgili iyi durumda sayılır. Binalarımız bitti, Valilikteki GAMER birimimizi de 112 Acil Çağrı Merkezi binasına taşıyacağız. Orada hizmet sektörleri iç içe olarak daha kaliteli şekilde hizmet sunacaklar. Yine ülke genelinde Göç İdaresi ile ilgili önemli gelişmeler olacak.  Biz de Göç İdaresi İl Müdürlüğümüzü yeni binasına taşıyacağız. Ahıska Türkleri ve Suriyeliler ile ilgili vatandaşlık konusunda Bakanlığımızın çalışması var, onun paralelinde biz de burada çalışmalarınızı yapacağız.”

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE YENİ BİR İVME YAKALAYACAĞIZ”
Eğitimden spora hemen her alanda değerlendirmelerin yapıldığını vurgulayan Vali Demir: ”Milli Eğitim Bakanımızdan çok önemli talimatları ve değerlendirmeler aldık.  Bunlardan birisi okul öncesi eğitimde yeni bir ivme yakalamak. Şu anda ilimizin okul öncesi rakamlarında orta düzeylerde ama daha üst düzeylere çıkaracağız. Eğitim alanında bir diğer önemli konu da ikili eğitimden tekli eğitime geçiş. İnşallah 2018 yılında tüm okullarımızı tekli eğitime geçirerek Türkiye'de ilk ikili eğitimden tekli eğitime geçen il olacağız. Sayın Bakanımız, Okulların fiziki altyapılarıyla ilgili her türlü çalışmalarımıza destek olacaklarını belirtti. Biz bir an önce okul yapılacak yerlerle ilgili sorunlarınızı çözdüğümüz zaman öncelikli olarak yatırım programına alınacaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımız bünyesinde geçtiğimiz yıllarda birçok ilde gerçekleştirdiği stadyum yapımının ardından  önümüzdeki dönemlerde vatandaşlarımızın bire bir spor yapmasını sağlamak için  daha küçük çaplı spor salonları ve Spor Tesisleri ile ilgili bir çalışma başlatacağız”diye konuştu.
 
“VALİLER TOPLANTISI İLİMİZ İÇİN ÖNEMLİ AÇILIMLAR VE KAZANIMLAR SAĞLADI"
Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük Ticaret Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığının değerlendirmelerine değinen Vali Demir Bakanlarımızın bundan sonraki süreçte il programları yapacaklarını belirterek “Sayın Cumhurbaşkanımız da toplu açılış törenleri gerçekleştireceklerini ifade ettiler. Biz de bu konuda öncelik almak istiyoruz açılışlar ile ilgili yapılan kamu binalar ile ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz, davetlerimizi yapacağız. Bir de bakanlık ziyaretlerimiz olacak hem ilimize davet edeceğiz hem de Ankara'da Bakanlık makamlarında milletvekillerimiz ile beraber ziyaretlerde bulunup işlerimizin takibinde olacağız. Uşak’ta göreve başladığım ilk günlerde ifade ettiğim gibi taleplerin yapılması mutlaka gerekli ancak sonuçlanması için, hayata geçmesi için, hizmete alınabilmesi için birebir takip şart. Onun için mümkün olduğu kadar, ayda 1 gün veya 2 gün Ankara'da bu işleri takip etmek üzere ziyaretlerimiz olacak.  Gereği halinde il müdürlerini Bakanlık birimlerine göndereceğiz. Özetlemek gerekirse 2017 valiler buluşmasının ilimiz için önemli açılımlar ve kazanımlar sağladığına inanıyorum.  Artık Türkiye'nin vizyonunun değiştiğini biliyoruz 2023 hedefimiz var 2053, 2071 hedeflerimiz var. Hiçbir başarı tesadüf değildir. eğer biz ilimiz adına bir şeyler bekliyorsak, ulusal düzeyde diğer illerin fevkinde olmak istiyorsak  mutlaka disiplinli ve istikrarlı bir şekilde işbirliği ile çalışacağız.  Bunu yaptığımız zaman, hem demiryolu hem karayolu ağı üzerinde Ege’nin kalbinde yer alan Uşak’ın bu avantajlarını da kullanarak çok daha iyi seviyelere getirmiş oluruz. Toplumsal Kalkınma öyle bir şeydir ki top yekün bir kalkınmayı gerektirir; bir yörenin sadece büyük yerleşim yerlerine değil küçük yerleşim yerlerinde de yapılması gereken şeyler vardır. Yani köylerimiz,  Kasabalarımız, İlçelerimizi hep birlikte kalkındırmalıyız. Uşak’taki 360 bin insanımızın hayatında  bir şeylerin iyi yönde değişmesini hedefliyoruz. Bunun için bakanlıklar düzeyinde yapmış olduğumuz değerlendirme ve bilgilendirmelerden aldığımız bilgiler ışığında bundan sonra da süratle devam ettirmeye çalışacağız” dedi.Vali Demir açıklamasının ardından basın mensuplarının yöneltiği soruları cevapladı.