UTANIYORUM
UTANIYORUM
Yayınlanma:
’Allah’ım şeytanı yarattın, bu adamı niye yarattın’dedirten , insan maskesi takmış insan müsvettelerini gördükçe üzülmemek,onların gerçek yüzlerini gördükçe gülmemek ve onlardan utanmamak mümkün mü?
Çocukluğumuzun İzmir Fuarı’nda Zeki Müren’ler,Cem Karacalar,Barış Mançolar ve daha nice sanatçılarla müzik dünyasının,Lunapark’taki beşikler ve korku tünelleriyle de eğlence dünyasının en heyecanlı ve en güzel günlerini yaşadık.Hele hele fuardaki sihirli aynaları unutamayız.Bu aynalar karşısında nasıl şekilden şekile girdiğimizi görerek gülerdik halimize.Müzik ve eğlence dünyamızın bu değerleri yok artık,güzel bir nostalji olarak anılarımızda kaldı.
Ama,sihirli aynalar hala duruyor sanki.Çünkü günümüzde insanlar o kadar çok şekilden şekile giriyor,o kadar komik duruma düşüyorlar ki,aynaların sihirli olmasına gerek bile yok.Kimimiz kendimizi dev aynasında görüyoruz,kimimiz aynanın karşısına geçerek;kel başımıza,kör gözümüze bakmadan ’ayna ayna,söyle bana,dünyada en güzel kim ?'sorusuna aynanın hoşumuza gidecek yanıtı vermesini bekliyoruz.
Üzerimizdeki giysilere,boynumuzdaki kıravata,bunlar yetmiyorsa,altımızdaki arabaya, cebimizdeki paraya bakarak insanların kendimizi değerlendirmesini istiyoruz.En güzel ben olsam ne yazar,en zengin sen olsan ne yazar?Önemli olanın iç güzellik ve iç zenginlik olduğunu hepimiz söylememize karşın,kaç kişimiz bunun farkındayız?
Günümüzdeki değer yargılarının değişmesi beni üzüyor ve hayretlere düşürüyor.Hele hele kendini uyanık,zeki ve dürüst zanneden aptalların düştüğü durumları gördükçe daha da üzülüyorum.Onlara acıyorum.
Günde beş vakit Allah’ın evine gidip gelerek,elde tesbih dolaşarak,namuslu dürüst insan maskesini takıp,namus hırsızlığı,gönül hırsızlığı,dost hırsızlığı yapanları gördükçe de insanlığımdan utanıyorum. Çoğumuz o maskelerin arkasındaki gerçek yüzleri görmemize ve bilmemize karşın,nemelazımcılık yaparak o kişilere çanak tutuyoruz.Yetmiyor,çanaklarını yalıyoruz.O insanlık abidesi kişiler de, bundan ekonomik çıkar elde ediyorlar ve bu helal paralarla da çoluk çocuklarının rızıklarını temin ediyorlar…!
Ne yapalım onlara afiyet,onları gerçek yüzleriyle yansıtmayan aynalara da yazıklar olsun .Biraz narsist olmama karşın,aynalarla karşılaştığımda belki de bu yüzden , zaman zaman kendime kızarım.Zaman zaman da dalga geçerim kendimle.
Sadece,insanların dış görünüşlerini yansıttıkları için midir,kel başımdan,marul göbeğimden midir,bilmem ama benim aynalarla aram hiç iyi olmadı.
Timsah gözyaşlarıyla duygu sömürüsü yapan,şekil müslümanlığı ile insanları kandıran,(kandırdığını zanneden) ’Allah’ım şeytanı yarattın, bu adamı niye yarattın’dedirten , insan maskesi takmış insan müsvettelerini gördükçe üzülmemek,onların gerçek yüzlerini gördükçe gülmemek ve onlardan utanmamak mümkün mü...?