Uşak’ta yetişkinlere ve çocuklara trafik bilinci aşılandı

02–08 Mayıs Trafik Haftası kapsamında Uşak’ta çocuklar ve yetişkinlere yönelik trafik güvenliği eğitimleri düzenlendi.
Uşak’ta yetişkinlere ve çocuklara trafik bilinci aşılandı

Uşak’ta 02–08 Mayıs Trafik Haftası kapsamında toplumda trafik bilincinin artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

usak-trafik-polisi-kural-bilinclendirme1

Düzenlenen programlarda, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik trafik güvenliği eğitimleri verildi.

usak-trafik-polisi-kural-bilinclendirme3

Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri tarafından yapılan bilgilendirme çalışmalarında, trafik kurallarına uyulmasının hayati öneme sahip olduğu vurgulanırken, güvenli sürüş ve yaya davranışları konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

usak-trafik-polisi-kural-bilinclendirme2

Etkinlikler kapsamında öğrencilere uygulamalı eğitimler verilerek, karşıdan karşıya geçiş kuralları, emniyet kemeri kullanımı ve trafik işaretlerinin önemi anlatıldı. Yetişkinlere yönelik çalışmalarda ise sürücü sorumluluğu, hız sınırları ve dikkatli araç kullanımı konularına dikkat çekildi.

Fotoğraf: Uşak İl Emniyet Müdürlüğü