UŞAK'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU

UŞAK'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU
UŞAK'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU
Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, 2 Tır ve 1 yolcu otobüsünde yaptığı aramada toplamda 108 bin 500 adet kaçak sigara,3 kilo 810 gram esrar maddesi ele geçirdi. Gözaltına alınan 5 kişiden  4'ü sevk edildiği mahkemede tutuklandı,1 kişi hakkında ise soruşturma devam ediyor.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, uyuşturucu madde ve bandrolsüz sigara ticareti ve sevkiyatının engellmesine yönelik Şeker fabrikası karşısında yaptığı uygulamada,şüphelinen 31 plakalı,60 plakalı tırları ve 34 plakalı yolcu otobüsünü durdurarak arama yaptı. Yapılan arama sonucunda 31 plakalı tır'ın termoking ile dorsenin iç kısmına yapılan özel bölmede 70 bin paket kaçak sigara, 60 plakalı tır'da ise saman çuvallarının altına gizlenmiş 38 bin 500 paket kaçak sigara, Yolcu otobüsü içerisinde yolcu koltuğu altında bulunan naylon poşet içerisinde ise 3 kilo 810 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Olayla ilgili A.G.(28), M.D(20), A.Ç. (40), M.İ.K. (24) ve M.D. (40) gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 5 zanlı'dan 4'ü 'Uyuşturucu Madde Nakletmek ve Ticaret Yapmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi, 1 kişi hakkında ise soruşturma devam ediyor.

Uşak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucu ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekerek, "Bağımlılık hastalığını fırsat bilen ve gençlerimizi zehirleyen, haksız kazanç elde edip ülke ekonomimize zarar veren, her türlü suç ve suç odakları ile mücadelemiz ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz sizlerden aldığımız güçle aralıksız devam etmektedir" denildi.