Uşak’ta Okulda WhatsApp Krizi: 4 Öğretmen İçin Soruşturma İddiası
Uşak’ta bir okulda yaşandığı öne sürülen olay eğitim camiasında tartışma yarattı.
İddialara göre, bir okul müdürünün WhatsApp grubunda paylaştığı mesaja emoji ile yanıt vermeyen öğretmenleri soruşturma ile tehdit ettiği ileri sürüldü.
CHP Milletvekili Ali Karaoba'nın İddiasına göre olay, Uşak’ın Aybey Mahallesi’nde bulunan Muzaffer Mert İlkokulu’nda yaşandı.
Okul müdürünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle WhatsApp grubunda paylaştığı kutlama mesajına emoji veya beğeni ile tepki vermeyen 4 kadın öğretmenin resmi yazıyla uyarıldığı öne sürüldü.
Söz konusu yazıda, öğretmenlerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesi kapsamında değerlendirilebileceği belirtilerek disiplin cezası uygulanabileceği ifade edildiği iddia edildi.
Meclis gündemine taşıdı
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Karaoba, yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Karaoba, Milli Eğitim Bakanlığı’na soru önergesi vererek olayın araştırılmasını talep etti.
Karaoba yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirterek: "İlkler Şehri Uşak'ta yepyeni ve ilk kez yaşanan bir utançla daha karşı karşıyayız. Devlet Memurları Kanunu'nu sendika desteğiyle kendi gücü sanan liyakatsiz bir okul müdürü Whatsapp mesajına tepki ve emoji ile cevaplamadıkları için 4 öğretmenimizi devletin gücüyle tehdit ediyor! Bunu da hiç çekinmeden, sendikasına güvenerek hukuku yok sayarak yapıyor! Uşak'ın sağlığını da, okullarımızı da kendi adamlarını güçlendirmek için uçuruma sürükleyen vizyonsuz siyasetçiler bu olayın en büyük sorumlusudur. Devlet okulları ve yönetici kadroları kimsenin babasının çiftliği değildir. Öğretmenlerimiz de sahipsiz değildir. Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine de taşıdık. Uşak'taki kamu kurumlarını çiftliğe çevirenlerle savaşmaya devam edeceğiz!" dedi.