Uşak’ta Gıda Denetimleri Ramazan Ayında da Sürüyor

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Uşak'ta denetimlerde aralıksız sürüyor. Gıda Kontrol ekipleri Uşak'ta unlu mamuller üreten ve satan işletmeleri denetledi.
Uşak’ta Gıda Denetimleri Ramazan Ayında da Sürüyor

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrol ekipleri, Ramazan ayında gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini yoğunlaştırdı.

Usak Gıda Denetim Unlu Mamül3

Bu kapsamda, özellikle unlu mamuller üreten ve satan işletmelerde, ekipler tarafından detaylı incelemeler yapıldı.

Usak Gıda Denetim Unlu Mamül1

Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için rutin kontrollerin yanı sıra, Ramazan ayı boyunca da ek denetimlerin süreceği bildirildi.

Usak Gıda Denetim Unlu Mamül2

Denetimler kapsamında, geçtiğimiz hafta sucuk üretimi ve satışı yapan işletmelerden, numuneler alınarak laboratuvar analizleri gerçekleştirildi. Yapılan mikrobiyolojik ve tağşiş analizlerinde, sucuklarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenildi.

Kırmızı Et Usak Denetim1

Yetkililer, tüketicilerin bilinçli olmasının ve denetim mekanizmasına katkı sağlamasının önemine vurgu yaparak, herhangi bir şüpheli durumda Alo 174 Gıda Hattı üzerinden ihbar ve şikayetlerin iletilebileceğini hatırlattı.