Uşak'ın Küçükler Barajına İlave Su Takviyesi Başladı

DSİ yatırımları kapsamında Banaz Baybuyan Deresi’nden Küçükler Barajı’na su aktarımı başladı.
Uşak'ın Küçükler Barajına İlave Su Takviyesi Başladı

AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, DSİ yatırımları kapsamında yürütülen “Baybuyan Deresi işi”nde 1. kısım olan Darıdere ve Sergendere iletim hatlarının tamamlandığını, Küçükler Barajı’na ilave su temininin fiilen başladığını açıkladı.

Tuğrul, Banaz ilçesi sınırlarındaki Baybuyan Deresi’nden toplanacak suların Küçükler Barajı’na aktarılmasıyla kente yıllık 2,17 milyon m³ ilave içme suyu kazandırılacağını belirterek, çalışmanın Uşak’ın içme suyu altyapısında önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

fahrettin-tugrul

Yıllık 2.17 milyon ton ek Kaynak Sağlayacak

Bölgede yürütülen çalışmalar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da daha önce yaptığı değerlendirmelerde “Uşak’ın içme suyu sorununun DSİ yatırımlarıyla güçlendirileceği” vurgusuyla kamuoyuna yansımış; suyun Banaz Baybuyan Deresi’nden toplanıp Küçükler Barajı’na aktarılacağı ve bunun kente yıllık 2,17 milyon m³ ek kaynak sağlayacağı bildirilmişti.

kucukbarajusakdoluluk

Öte yandan DSİ’nin Uşak-Banaz hattındaki su projeleri kapsamında daha önce paylaşılan bilgilerde, Darıdere ve Sergendere’den Küçükler Barajı’na derivasyon/iletim uygulamalarının baraj rezervuarını destekleyecek şekilde planlandığı; ayrıca Baltalı Göleti üzerinden arıtma tesisine ek su yönlendirilmesine dönük başlıklarda gündeme gelmişti.

Milletvekili Tuğrul, açıklamasında “hemşehrilerimizin su ihtiyacını uzun vadeli ve sürdürülebilir şekilde karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak projenin Uşak’a hayırlı olmasını diledi.