Uşak Romanlar Derneği Cenker Gürkan'ın ölümüne dair açıklama yaptı

Uşak’ta Cenker Gürkan olayı sonrası Romanlar Derneği açıklama yaptı. Başkan Bürcü itidal çağrısında bulunurken soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Uşak Romanlar Derneği Cenker Gürkan'ın ölümüne dair açıklama yaptı

Uşak’ta jandarma operasyonu sonrası hayatını kaybeden Cenker Gürkan ile ilgili gelişmeler sürerken, Uşak Romanlar Derneği’nden konuya ilişkin açıklama geldi. Dernek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda olayın takipçisi olacaklarını belirtirken, kamuoyunda adalet çağrısında bulundu.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, yaşanan olayın yalnızca yerel değil, Türkiye genelindeki Roman vatandaşları da ilgilendirdiği ifade edilerek, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, hayatını kaybeden Gürkan’ın ailesinin yaşadığı acıya dikkat çekilerek, adaletin sağlanması yönünde çağrıda bulunuldu.

Başkan Bürcü’den itidal çağrısı

Uşak Romanlar Derneği Başkanı Sezai Bürcü ise Uşak Kentsel Dönüşüm bölgesinde bulunan 100’üncü Yıl Parkı’nda yaptığı açıklamada, sağduyu çağrısında bulundu. Bürcü, konuyla ilgili Uşak Valiliği ve Jandarma Komutanlığı ile görüştüklerini belirterek, sürecin resmi makamlar tarafından takip edildiğini ifade etti.

Bürcü açıklamasında, “Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Müfettişler görevlendirildi. Biz de sürecin takipçisi olacağız. Ancak toplumun galeyana gelmemesi gerekiyor. Devletimiz gerekli adımları atıyor” ifadelerini kullandı.

“Ayrıştırıcı yorumlardan kaçınılmalı”

Sosyal medyada yapılan yorumlara da değinen Bürcü, vatandaşlara sağduyulu olunması çağrısında bulundu. Olayın bir aile için büyük bir acı olduğunu belirten Bürcü, ayrıştırıcı ve provokatif paylaşımlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Roman vatandaşların ülkeye ve bayrağa bağlılığını vurgulayan Bürcü, asılsız ve ayrıştırıcı yorumlara karşı hukuki süreç başlatabileceklerini de dile getirdi.

Valilik: Soruşturma sürüyor

Öte yandan Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı, İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiği ve sürecin titizlikle yürütüldüğü bildirildi. Ayrıca olayla ilgili personel hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.