UŞAK HALKINI CEZALANDIRIYORSUNUZ
UŞAK HALKINI CEZALANDIRIYORSUNUZ
Yayınlanma:
CHP Uşak İl Binasında İl başkanı Özdemir Postacı ile ortaklaşa basın toplantısı yapan CHP Belediye Meclis Grubu 12 Kasım 2009 Perşembe günü yapılacak olan Uşak Belediye Meclis Toplantısı ile ilgili şok açıklamalarda bulundular.
CHP Uşak İl Binasında İl başkanı Özdemir Postacı ile ortaklaşa basın toplantısı yapan CHP Belediye Meclis Grubu 12 Kasım 2009 Perşembe günü yapılacak olan Uşak Belediye Meclis Toplantısı ile ilgili şok açıklamalarda bulundular. CHP Grubu adına basın açıklaması yapan CHP Uşak Belediye Meclisi Grup Başkanı Ramazan Karahan, “Daha önce 11 olan gündem maddesi 16’ya çıkarılmış. Ve gündem değiştirilmiş. Uşak CHP olarak biz bütün bu beceriksizlikler karşısında Uşak Halkının ortak menfaatlerini, Uşak’ın gelecekteki yatırımlarını göz önüne alarak bu durumun sadece Belediye Başkanını değil, aynı zamanda Uşak halkını da cezalandırılacağını akıldan çıkarmamalıyız” dedi.
ÖĞRETMEN EVİ'NDE İLAHİ OKUNMUŞTU
CHP Uşak İl Binasında yapılan basın açıklamasında ilk söz alan CHP Uşak İl Başkanı Özdemir Postacı, “Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 71. yıl dönümünde AKM’de hazırlanan gösteride Fevzi Çakmak rolünü oynayan öğrenci sahneye Başçavuş kıyafeti ile çıktı. Daha önce de Öğretmen Evi’nde İstiklal Marşı yerine İlahi çalınmıştı. Çevre yolu, Mola Otel’in satılması, Geç tebliğ edildiği için Belediye Meclisi’nin toplanamaması gibi bir çok konuyu dikkatle takip ediyoruz. Bu konularda görüşlerimizi CHP olarak ayrıca açıklayacağız” dedi.
Gündem Niye Değişti?
Uşak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Ramazan Karahan, “Eğer 20 gün içerisinde bütçe görüşülüp kabul edilmezse, Belediye hiçbir harcama yapamaz. Belediye Meclisi ve Başkanlığı düşebilir. Onun için siyasi çıkarlarımızı değil, Uşak’ın çıkarlarını göz önüne alalım Lütfen” diyerek, şu açıklamayı okudu:
“5393 sayılı belediyeler kanunun ilgili maddeleri gereği Belediye Başkanı Belediye Meclisini her ayın ilk haftası içinde olağan toplantılara çağırıp gündemindeki konuları belediye meclisinin görüsüne sunar hükmü mevcuttur.
Bilindiği gibi Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 5 Kasım 2009 günü yapılması gerekirken yine ilgili Belediye Kanunu ve uygulama yönetmeliğine göre toplantı çağrıları çağrı pusulası tarihi ve toplantı tarihinin dışında en geç 3 gün önce duyurulması gerekmektedir.
Ne var ki Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan toplantı çağrısını süresi içersinde yapamadığı için 12 Kasım 2009 tarihinde yapılacağını duyurmuştu.
Şunu önemle belirtmemiz gerekiyor söz konusu gündemi içinde
-Belediyenin 2010 Mali yılı gelir-gider bütçesinin görüşülmesi
-2010-2014 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planın görüşülerek karara bağlanması
Gibi Uşak Belediyesi’nin cari harcamaları, personel maaşları ve yatırım harcamalarının tümünün görüşüleceği bunun yanında Uşak’ın 5 yıllık geleceğinin planlanması konuşulup karara varılacaktı.
Şimdi bunlar Uşak Belediyesi’nin büyük ihmali nedeniyle önemli konular konuşulamamış, karara varılamamış ve çok vahim kabul edilecek durumlar ortaya çıkmıştır.
Uşak CHP olarak biz bütün bu beceriksizlikler karşısında Uşak Halkının ortak menfaatlerini, Uşak’ın gelecekteki yatırımlarını göz önüne alarak bu durumun sadece Belediye Başkanını değil, aynı zamanda Uşak halkını da cezalandırılacağını akıldan çıkarmamalıyız.
Gelişen bu sorunlara rağmen bu kez daha önce 11 maddeden ibaret Belediye Meclisi gündemi 16 maddeye çıkarılmış ve gündem değiştirilmiştir.
Bu şartlarda:
1- Bu toplantı daha önce yapılamayan toplantının devamı mıdır?
2- İlk toplantıyla ilgisi yok ta yeni bir toplantı mıdır?
Bizlere düşen parti çıkarlarını ikinci plana atıp Uşak’ın çıkarlarını, halkın çıkarlarını ön plana çıkararak mecliste grubu bulunan üç parti meclis grupları bir araya gelip, Belediye Başkanı ile birlikte bu sorunu aşmalıdır. Aksi takdirde ileride tamir edilmesi mümkün olmayan olaylarla karşı karşıya gelebiliriz.
Bütün bu gelişmeleri CHP Uşak Belediye Meclisi Grubu olarak, halkımızla paylaşmak ve bilgisine sunmak istiyoruz. Saygılarımızla”