Uşak Dahil 81 İlde Sahte Alkol Operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen “Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliği” operasyonu yapıldığını duyurdu.
Ülke genelinde eş zamanlı yapılan çalışmalarda sahte ve kaçak içki üretimiyle bağlantılı çok sayıda kişi yakalandı.
Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 119 bin 564 şişe sahte ve kaçak içki, bunun yanı sıra binlerce litre etil alkol ve farklı türlerde kaçak içki ele geçirildi. Ayrıca 12 yasa dışı imalathane ortaya çıkarıldı ve 169 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Son bir ayda yürütülen çalışmalarda ise ülke genelinde yüz binlerce şişeye ulaşan sahte içki, on binlerce litre etil alkol ve kaçak üretim materyali tespit edildi.
Aynı dönemde 29 kaçak üretim tesisi deşifre edilirken, 528 kişi hakkında işlem yapıldı.
Bakan Yerlikaya, operasyonların sahte alkol nedeniyle meydana gelebilecek zehirlenmelerin ve ölüm vakalarının önüne geçmeyi hedeflediğini belirterek, çalışmaların 81 ilde kesintisiz sürdüğünü ifade etti.
Uşak’ta da KOM birimleri ve polis ekiplerinin yılbaşı öncesi benzer denetimleri artıracağı düşünülüyor.