UŞAK BELEDİYESİNDEN BİR BÜYÜK PROJE DAHA; “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ”

UŞAK BELEDİYESİNDEN BİR BÜYÜK PROJE DAHA; “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ”
UŞAK BELEDİYESİNDEN BİR BÜYÜK PROJE DAHA; “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ”
Uşak Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi ortaklaşa Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, “Engelsiz Yaşam Merkezi” inşaa edecekler. Proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Cahan, “Uşak’ta yaşayan engelli kardeşlerimize 3 katlı sosyal ve kültürel etkinliklerini yapabilecekleri ve tamamen engelli kardeşlerimizin kullanıma uygun “Engelsiz Yaşam Merkezi” kuracağız” dedi.

“ENGELSİZ BİR YAŞAM BİÇİMİ”
Uşak Belediyesi olarak engelli vatandaşlar için engelsiz bir yaşam biçimi oluşturmayı hedefledikleri ifade eden Başkan Cahan, “Engelli kardeşlerimize Uşak Belediyesi olarak güzel bir müjdemiz var. Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı aynı zamanda AK Parti Meclis Üyesi Salih Küçük Beyefendi bizlere taleplerini ileterek, “derneklerimizin kullandıkları yerler kullanım açısından uygun değil, herkesin kullanabileceği bir yaşam alanı oluşturalım” dedi. Bizlerde Uşak Belediyesi olarak ekip arkadaşlarımıza talimatımızı verdik. Belediye personelimiz ile Salih bey projeyi koordineli bir şekilde yürüterek güzel bir proje ortaya çıkardılar” dedi.

“EN KISA SÜREDE PROJEYE BAŞLANILACAK”
“Engelsiz Yaşam Merkezi” projesini en kısa sürede tamamlayarak Uşaklı engelli vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Cahan, “Zemin katta engelli arkadaşlarımızın spor yapabilecekleri basketbol sahası ve vucüt geliştirme, kondisyon sağlamak için jimnastik aletlerinin bulunduğu spor salonu, bekleme salonu ve kafetaryamız var. Engelli vatandaşlarımızın kullanabilecekleri, burayı çalıştırabilecekleri bir kafeterya dizaynımız var. Kafeteryayı engelli kardeşlerimiz çalıştıracaklar. Kafetaryamızın yanında engelli kardeşlerimizin sebze, meyve, çiçek yetiştirebilecekleri hobi bahçeleri oluşturulacak. İkinci katta ise özellikle engelli kardeşlerimizin kullanabileceği atölyelerimiz var. Burada el ve beceri sanatlarının uygulanabileceği atölye kısımlarımız var. Bunun yanı sıra da idari olarak kullanabilecekleri merkezlerimiz var. Son katımız da ise şehrimize misafir olarak gelecek engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun yatakhane mevcut. Biz en kısa sürede bu projeyi Uşaklı vatandaşlarımıza kazandırmak istiyoruz.Salih bey burada şehir dışına çıkarak Türkiye genelinde ki uygulamaları incelediler. Mimar arkadaşlarımızla beraber çalışarak, son haline karar vererek inşaat çalışmalarına başlamak istiyoruz. Buradan halkımıza da bu müjdeyi vermek istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda Uşak’ta “Engelsiz Yaşam Merkezini” yaparak, halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

“PROJE TÜRKİYE’DE İLK OLACAK”
Projenin Türkiye’de bir ilk olacağını işaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı, AK Parti Meclis Üyesi Salih Küçük, “Bizler engelli kardeşlerimize hizmet veren Sivil Toplum Örgütleri olarak bu çalışmayı Türkiye’de örnek olarak yapıyoruz. Diğer illerde benzer projeler var ancak bireysel derneklerin var. Bu projede, Uşak’ta ki Gazi derneklerimizde yer alacak. Bu binadaki tüm fonksiyonlar erişilebilir halde yani Türk Standartları Enstitüsünün kuralları çerçevesinde tuvaletleri, banyoları, asansörleri, rampaları tamamen erişilebilir, Türkiye’de bir ilk olacaktır. Başkanımıza ilgi ve destekleri için kamuoyu önünde teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

(Feyzi Davulcu)