Meteoroloji uyardı: Uşak’ta kuvvetli rüzgar bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Uşak’ta kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına bekleniyor. Uyarının, Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak’ı kapsadığı bildirildi.
Yapılan açıklamada, rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden kuvvetli şekilde eseceği, hızının yer yer 40-60 kilometre, yüksek kesimlerde ise 60-80 kilometreye ulaşmasının beklendiği belirtildi.
Kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Meteorolojik uyarının 26 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 12.00’de başlayacağı, 27 Ocak 2026 Salı günü saat 18.00’e kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi.
