MANAVLAR ODASI , BİRLİK BAŞKANINDAN ŞİKAYETÇİ
MANAVLAR ODASI , BİRLİK BAŞKANINDAN ŞİKAYETÇİ
Yayınlanma:
Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı bazı odalar hakkında hesap kitap meslesi yüzünden çıkan tartışmalar üzerine,Uşak Olay Haber ekibi Manavlar Odası Başkanı İsmet Kızılay ile yaptığı görüşmede,
Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı bazı odalar hakkında hesap kitap meslesi yüzünden çıkan tartışmalar üzerine,Uşak Olay Haber ekibi Manavlar Odası Başkanı İsmet Kızılay ile yaptığı görüşmede,Esnaf Birlikleri Başkanlığı’nın kendilerini yeteri kadar denetlemediğini ve bu yüzden meydanı boş bulan bazı odaların da ,usulsüz harcamalar yaptıklarını iddia etti.
Manavlar ve Pazarcılar Odası İsmet Kızılay,kendi odasında da usulsüz harcamaların yapıldığını tesbit ettiklerini ve eski başkan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek şunları söyledi;” Manavcılar ve Pazarcılar Odası’nın 2014 yılında yapılan olağan kurul toplantısında,üyeler hesapların şeffaf olmaması nedeniyle itiraz etmişler ve çıkan tartışmalar polis güçlerinin araya girmesiyle önlenebilmişti.Bu olaylı genel kurulda ben ve yönetici arkadaşlarım seçimi kazandık.İlk iş olarak ta bu iddiaları mahkemeye taşıdık.Herkes orada hesabını versin.Çünkü biz yeni yönetim olarak eski başkandan kalan borçları ödemek zorunda kaldık”dedi.
DEMEK Kİ DÜRÜST ÇALIŞINCA OLUYORMUŞ
Manavcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı İsmet Kızılay,bu borç yüküne rağmen odaya ait büro satın aldıklarını da belirterek"Seçim sonrasında eski başkandan kalan odanın borçlarını taksitlendirdik ve bir kısmını ödedik.Manavcılar ve Pazarcılar Odası’na ait bir büro açtık ve bir adet hizmet aracı aldık.Demek ki dürüst çalışınca oluyormuş" dedi.
Başkanlık yaptığı süre zarfında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nden,her hangi bir destek almadığını da söyleyen Başkan İsmet Kızılay; "Eğer bir sıkıntısı varsa odanın, birliklerin el atması lazım. Her yıl bütçe veriyoruz, eğer bugün bütçeyi verdiysem ben işte şu kadar gelir oldu, bu kadar gider oldu ve bu kadar da bankada elli milyar paramız var dedik.Ama bir yıl sonra 2015, 2016'ya geldiği zaman eğer bu bütçe sırf harcamalarda görünüyorsa bur da bir oyun var demektir.Eğer büro alıp,yasal bir harcama yapılıyorsa burada bir sıkıntı yoktur. Önemli olan birliklerin biraz daha dikkat etmesi lazım.Birliklerin odalara el atması gerekiyor.Bizlere eğitim verilmesi şart.Bizler Esnaf Birlikleri tarafından bilgilendirilmiyoruz ve yeterli denetimlerde yapılmıyor”dedi.