LİSELİ İLAYDA TREN ALTINDA KALDI
LİSELİ İLAYDA TREN ALTINDA KALDI
Yayınlanma:
Uşak’ta sabah saatlerinde meydana gelen tren kazasında lise 2. sınıf öğrencisi tren altında kalarak yaşamını yitirdi.Edinilen bilgiye göre ölen genç kızın babası demiryollarından emekli olmuş.
Uşak’ta sabah saatlerinde meydana gelen tren kazasında lise 2. sınıf öğrencisi tren altında kalarak yaşamını yitirdi. Kaza 07:20 sıralarında Bölme yolu üzerinde yeni 40 metrelik yol karşısında meydana geldi.
KULAKLIKLA MÜZİK DİNLİYORDU
İlayda'nın dolmuş durağına gitmek için demiryolunu geçmek istediği, soğuk ve yağışlı hava nedeniyle kafasına geçirdiği kapüşon ve kulaklıkla müzik dinlediği için gelen treni fark edemediği iddia edildi.
Evinden okula gitmek için yola çıkan Uşak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzük Bölümü öğrencisi İlayda Topbay İzmir yönünden gelen treni fark edemeyince trenin altında kalarak feci şekilde can verdi. İlayda Topbay’ın defterleri ve kalemleri tren yoluna yayıldı. Tren rayınden geçtiği sırada yağmurdan korunmak için başını örten ve müzik dinlediği için treni fark edemeyen İlayda, feci halde can verdi. İlayda'nın ölüm haberi üzerine öğretmenleri olay yerine geldi. İlayda'nın defter ve kitap gibi okul gereçleri de olay yerine dağıldı. İlayda'nın ailesi de uzun süre sinir krizi geçirdi.
BABASI 2 AY ÖNCE DDY'DAN EMKLİ OLMUŞTU
Polis kaza yerinde inceleme yaparken ailesine haber vermedi. Olayı haber alan Okul yöneticileri kaza yerine geldiler. İlayda’nın gelen treni fark edemeyerek altında kaldığı tahmin ediliyor. Kaza haberi okulda büyük üzüntü yaratırken,İlayda'nın babası Kahraman Topbay'nın Devlet Demiryolları'ndan 2 ay önce emekli olduğu da gelen bilgiler arasında.Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.