HASTANE ARAZİLERİ YEŞİL ALAN OLACAK
HASTANE ARAZİLERİ YEŞİL ALAN OLACAK
Yayınlanma:
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni hastanenin yapımından sonra boşalacak eski hastane arazilerinin en azından birinin yeşil alan olarak kullanılacağını söyledi.
Mevcut hastane arsalarının TOKİ’ye devri konusunda yaşanan polemikler son buldu. Uşak’ta bir dizi müjdeli haber veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni hastanenin yapımından sonra boşalacak eski hastane arazilerinin en azından birinin yeşil alan olarak kullanılacağını söyledi.
Bir dizi ziyaret için Uşak’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Öğretmen evinde yaptığı sağlıkta dönüşüm bilgilendirme toplantısında TOKİ’ye devredilen eski devlet hastanelerinin sağlık hizmetlerinde ve yeşil alan olarak Uşakların hizmetinde kullanılacağını söyledi . Vali Özdemir Çakacak, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bakanlık müsteşarları ve personelinin yanı sıra ilgili kurumların müdürlerinin katılımı ile yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, Uşak’ta sağlık hizmetlerinin vatandaşa ulaşması açısından oldukça başarılı bir şekilde yürütüldüğünü gözlemlediğini aktardı.
“UŞAK’TA SAĞLIK ALANINDA İYİYİZ”
Uşak’ta son yıllarda anne ve çocuk ölümleri üzerine çok ciddi çalışmalar yapıldığını aktaran Bakan Akdağ, “Son 3 yıl içinde Uşak’ta doğum esnasında hiçbir anne hayatını kaybetmiştir. Bu önemli bir başarıdır. Geçmişte bu oranlar çok yüksekti. 112 servisi ile taşınan hasta sayısı 5 kata çıktı. hava ambulansı ile 25 hasta çeşitli illere gönderilmiştir. Uşak’ta aile hekimliği sistemi başarı ile yürütülmektedir. Vatandaşların uzmanlık gerektirmeyen rahatsızlıkları ile ilgili başvuracakları ilk makam aile hekimleri olmalıdır. Diş hekimliğinde kanal tedavisine yüz kat daha fazla hizmet verir hale geldik. Protezde 20 kat daha fazla hizmet verir hale geldik. Çok önemli bir hizmet alanına ulaşmış durumdayız” dedi.
2 İLÇEYE HASTANE YAPILACAK
Eşme ve Banaz İlçeleri’nde hastane yapımı için düğmeye bastıklarını aktaran Bakan Akdağ, “Eşme İlçesi’nde hastane yapımı ile arsa bulundu. Projeleri hazırlanıyor. Banaz ilçesi’nde istediğimiz gibi bir arsa temin edemedik. Yerel yöneticiler istediğimiz gibi bir arazi temini için çalışıyorlar. 400 yataklı olarak başlanılan ve daha sonra 500 ataklı olmasına karar verdiğimiz Bir yıl içerisinde hastane inşaatının yarıya akınının bitirilmiş olduğunu gördüm. Önümüzdeki bir yıl inde hastane inşaatını tamamlayıp 2 yıl içinde de Uşaklı vatandaşların hizmetine açmayı düşünüyoruz. Uşak Devlet Hastanesi ile ilgili yeni bir karar aldık. 500 yataklı hastanenin anına bir blok daha ekleyerek en az 600 yataklı hastane yapılmasını kararlaştırdık. Şehirde bütün sağlık hizmetlerini yeni binada verir hale geleceğiz. Özellikle kadın doğum ve çocuk sercisinin de mevcut yapılan hastanenin yanında olmasını hedefliyoruz. Yeni proje ile bu gerçekleşecektir” dedi.
HASTANE YOLU YAPILACAK
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yeni hastaneye paralel olarak yeni bir hastane yolu yapacağı sözünü verdiğini aktaran Bakan Akdağ, hastaneye girişte bir kavşak yapılmasının zorunluluğuna işaret ederek, “karayolları ile Uşak Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı Yapı Dairesi ortalaşa çalışarak yeni bir kavşak düzenlemesi yapacak. Her ne kadar bu bizim görevimiz değilse de işleten biz olacağımız için bu önemli. Hastanenin yanından bir dere geçiyor. Bu derenin ıslahı için gerekli çalışmayı yapacağız. Devlet su İşleri müdürlüğü’ndeki arkadaşlar çalışacak” dedi.
ARSA POLEMİĞİNE SON NOKTA
Mevcut hastane arsalarının TOKİ’ye devri konusunda muhalefet partisine mensup isimlerin getirdiği eleştirilere de son noktayı koyan Bakan Akdağ, “Şehrin içindeki TOKİ’ye devir edilen 2 hastanenin de sağlık hizmetinde kullanılması kararlaştırıldı. Buranın TOKİ’ye verilmesi gündemdeydi. En azından birinde toplum sağlığı merkezi yapabiliriz. Sağlık İl Müdürlüğünün binaya ihtiyacı var. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile görüştük. Bize lazım olan alanların dışında kalan kısımları halkın talepleri doğrultusunda yeşil alan olarak bırakarak şehrin rahat nefes almasını sağlayacağız. Belediye bunun karşılığında TOKİ’ye uygun bir alan temin edecek. Bu husus üzerinde belediye ve bizim arkadaşlar görüşecekler” dedi.
“UŞAK’A 150 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI”
AK Parti hükümetinin Uşak’a sağlık alanında yaptığı hizmetlerden övgü ile bahseden Bakan Akdağ, “Bir hükümet bir şehre sağlık alanında ancak bu kadar hizmet edebilir. Bizden önceki 8 yılda 8 milyon lira harcama yapıldı. Bizim 8,5 yıllık iktidarımız döneminde 88 milyon liralık yatırım yaptık. Yeni hastaneler ile birlikte bu rakam 150 milyon lirayı bulacaktır. Dedikodular yapıldığını duydum. Bizim için önemli olan hizmettir.