Halil İbrahim Çakın’dan Ankara’daki Kongre İçin Çağrı

BTP Uşak İl Başkanı Halil İbrahim Çakın, 07 Aralık 2025 Pazar günü, Ankara'da yapılacak olan 9. Olağan Büyük Kongresi öncesi parti teşkilatına çağrıda bulundu.
Halil İbrahim Çakın’dan Ankara’daki Kongre İçin Çağrı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), 9. Olağan Büyük Kongresi için hazırlıklarını tamamlarken, Uşak teşkilatı da kongreye katılım çağrısında bulundu.

BTP Uşak İl Başkanı Halil İbrahim Çakın, kongrenin 7 Aralık 2025 Pazar günü Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılacağını açıkladı.

btp-kongre

BTP Genel Merkez Sözcüsü Lütfullah Önder tarafından açıklanan kongre sloganının bu yıl “İstikbal biziz, biz geleceğiz” olarak belirlendiğini hatırlatan Çakın, söz konusu ifadenin partinin gelecek vizyonunu ve iddiasını yansıttığını ifade etti.

Ülkenin hem siyasi hem de ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren İl Başkanı Çakın, BTP’nin bu dönemde vatandaşların yaşadığı sorunlara yönelik çözüm üreten bir siyasi anlayışa sahip olduğunu belirtti. Çakın, partinin kararlı duruşunun ve hedeflerinin, belirlenen kongre sloganı ile de açık şekilde ortaya konduğunu söyledi.

Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin ekonomi olduğunu ifade eden Çakın, mevcut partilerin benzer ekonomik politikaları sürdürdüğünü ve toplumda yeni bir çıkış yolu arayışının bulunduğunu dile getirdi. Çakın, merhum Genel Başkan Prof. Dr. Haydar Baş tarafından ortaya konulan Milli Ekonomi Modelinin, ülke için uygulanabilir bir alternatif sunduğunu savunarak, “Ekonomiyi biz çözeriz” vurgusunu yineledi.

9. Olağan Büyük Kongre’de, Türkiye’nin ekonomik sorunlarına yönelik çözüm önerileri, milli politikalar ve partinin gelecek döneme ilişkin yol haritasının ele alınacağını belirten Çakın, kongrenin Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayacak partililer ve vatandaşlarla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Açıklamasının sonunda Uşak teşkilatı olarak kongreye katılım çağrısı yapan Çakın, teşkilat mensuplarını, gönüllüleri ve BTP’nin hedeflerine destek veren tüm vatandaşları 7 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek büyük buluşmaya davet etti.