DOMUZ GRİBİ İLİMİZDE DE BİR CAN ALDI
DOMUZ GRİBİ İLİMİZDE DE BİR CAN ALDI
Yayınlanma:
A Gribinden Uşak’ta da bir kişi öldü. Ancak ölen 6 yaşındaki Ceren K adlı çocuk Kütahya’nın Simav ilçesinden tedavi için Uşak’ta faaliyet gösteren bir özel hastaneye getirildi. Burada iki gün tedavi gören küçük kız doktorların yoğun müdahalesine rağm
A Gribinden Uşak’ta da bir kişi öldü. Ancak ölen 6 yaşındaki Ceren K adlı çocuk Kütahya’nın Simav ilçesinden tedavi için Uşak’ta faaliyet gösteren bir özel hastaneye getirildi. Burada iki gün tedavi gören küçük kız doktorların yoğun müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Öte yandan birisi Uşak Devlet Hastanesinde, diğeri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören iki kadının sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, aşı olmak isteyen herkesi gönüllük esasına göre aşı yaptıklarını ve bugünden itibaren gebelere ‘Adjuvansız aşı yapmaya başladıklarını” açıkladı.
KÜÇÜK CEREN SİMAV'DA TOPRAĞA VERİLDİ
A Gribi (Domuz Gribi) Uşak’ta da bir can aldı. Cuma günü Kütahya İline bağlı Simav ilçesinden Uşak’ta özel bir hastaneye getirilen 6 yaşındaki Ceren K adlı kız çocuğunun hastanede iki gün tedavi gördükten sonra doktorların tüm müdahalelerine rağmen A Gribinden yaşamını yitirdiği öğrenildi. Küçük kızın doğuştan zihinsel özürlü olduğu da kaydedildi. Küçük Ceren ailesi tarafından memleketi Simav’da toprağa verildi.
Öte yandan durumları ağır olan ve Uşak Devlet Hastanesi’nde tedavi gören E.K. adlı kadın ile Uşak’tan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım ünitesinde tedavi gören B.A. adlı kadınların sağlık durumlarının iyiye gittiği kaydedildi.
Edinilen bilgilere göre, he iki hastanın da yaklaşık 10 gündür bağlı bulundukları solunum cihazlarından çıkarıldı. Bilinçleri yerinde. Birkaç gün içerisinde de yoğun bakım ünitesinden normal tedavi birimlerine alınacağı da yetkililerden öğrenildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan hastanede tedavi altına alınan iki kişinin serviste tedavilerinin devam ettiğini ve yoğun bakıma alınmadıklarını ifade ederek sağlık durumlarının da iyi olduğunu kaydetti. 50 yaş altı vatandaşların aşılanması işlemlerine de başladıklarını anlatan Alkan, ellerinde 8 bin doz aşı bulunduğunu bakanlıktan aşı gelmeye devam edeceğini söyledi. Aşı olmak isteyen vatandaşların sağlık kuruluşlarına müracaat etmesi gerektiğini de belirten Alkan, aşılama işlemlerin gönüllülük esasına göre yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.
Başarılı çalışmaları sayesinde en son ve en az A Gribinin görüldüğü iller arasına Uşak’ı sokan İl sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, “İlimizde bugünden itibaren Adjuvansız Pandemik A H1N1 aşı uygulaması başlamıştır. Gebelere uygulanacak olan Adjuvansız Pandemik A H1N1 aşısı Sanofi Pasteur Firması tarafından üretilen Paneneza adlı aşıdır.
Bu aşılar ilimizde merkezde Uşak devlet Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları biriminde uygulamaya başlanacaktır. İlçelerde ise toplum sağlığı merkezlerinde uygulanacaktır.
Adjuvansız aşılar sadece gebelerde uygulanacaktır. Ayrıca hastalığın daha ağır seyrettiği ve ölümlerin daha fazla görüldüğü 2. ve 3. trimestirdeki gebelere (3. aydan sonraki) öncelik verilecek şekilde uygulanacaktır. Panenza aşısı gebelere tek doz uygulanacaktır” diyerek sözlerine son verdi.