Bakan Duyurdu; Uşak Dahil 63 İlde Kafes-22 Operasyonu!
Yeni hükümetin İçişleri Bakanı olarak atanan Yerlikaya, 20 Aralık 2023 tarihinde başlatılan operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Bakan Yerlikaya, Kafes-22 operasyonu çerçevesinde Uşak da dahil olmak üzere 63 ilde mali suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı.
Operasyon kapsamında tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına zarar veren nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma suçlarına karışan veya karıştığı şüphesi bulunan kişiler gözaltına alındı.
Eş Zamanlı Operasyon
İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile ilgili birimlerin işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlar, Adıyaman'dan Zonguldak'a kadar Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapıldı.
Bakan Yerlikaya, operasyon sonuçlarını paylaşarak, 302 şüphelinin yakalandığını belirtti.
Şüpheliler arasında arasında tefecilik, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma gibi suçları işleyenler bulunuyor.
Operasyonlar sırasında 18 adet ruhsatsız silah, 64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 adet sahte çürük ve engelli raporu, 479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş sim kart, 396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildi. Ayrıca, sahte plaka basımı yapılan atölye deşifre edildi.
Operasyonlar Devam Edecek
Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve vatandaşların güvenliği için tüm imkanların seferber edileceğini vurguladı.
Daha önce yasaklı madde, terör örgütleri, silah kaçakçılığı, sahte alkollü içecek ve sigara kaçakçılığı gibi suçlara yönelik yapılan operasyonlarla paralel olarak, Kafes-22 operasyonları da ülke genelinde suçla mücadelede kararlı bir şekilde sürdürüleceği açıklandı