8 İLDE YAPILAN EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
8 İLDE YAPILAN EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Yayınlanma:
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Moaist Komünist Partisi (MKP)’ye yönelik aralarında İzmir’in de bulunduğu 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Moaist Komünist Partisi (MKP)’ye yönelik aralarında İzmir’in de bulunduğu 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı, 2 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. Partinin İzmir temsilciliğini yürüttüğü öğrenilen Şenol A. da, ekipler tarafından gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.
İzmir ve Ege bölgesinde faaliyet gösteren açık alan kuruluşları vasıtasıyla örgüt fikirlerini yayarak terör örgütüne eleman ve lojistik destek çalışmaları yapan şahıslarla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak MKP’ye yönelik sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi. Ankara, İstanbul, Aksaray, Tunceli, Elazığ, Antalya, Denizli ve Uşak’ta eş zamanlı operasyon neticesinde 13'ünün İzmir’in Urla ve Menemen ilçelerinde olmak üzere toplam 20 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı, 2 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar devam ettiği bilgisi edinildi.
Yakalanarak gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel döküman, CD-DVD, harddisk, flaş bellek, diz üstü bilgisayar, örgütsel içerikli yayınlar, sim kartlar, kart okuyucu, fotoğraf makinesi, MP3 çalar ile sikkelerin ele geçirildiği ve çalışmaların devam ettiği öğrenildi.