Öğrenciler eğitimleri aldıktan sonra, Uşak’ta faaliyet gösteren toplam 16 firmada istihdamı gerçekleştirilecektir. Projenin genel amacı, bölgesel kalkınmanın hızlandırılması ve Uşak ilinde nitelikli çalışan istihdamına katkı sağlanmasıdır. Projede yer almak isteyen mezuniyet aşamasındaki T.C ve yabancı uyruklu 4. Sınıf ve Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencilerinin ad, soy ad, bölüm, sınıf, telefon ve e-mail adreslerini [email protected] adresine mail atmaları gerekiyor.

BAŞVURU YAPILACAK

Proje için başvurular, 10 Mart 23.59’a kadar online olarak alınacak. Başvuru yapmak isteyen gençlerin, 18-29 yaş arası olması ne eğitimde ne istihdamda olması ve bunu belgelemesi gerekiyor. Başvuru sahiplerinin, e-devletten veya ilgili kurumlardan alınmış, çalışmadığını (SGK detaylı hizmet dökümü) ve öğrenci olmadığını (öğrenci belgesi sorgulama) gösterir belgeleri başvuru formuna eklemeleri zorunlu. Proje kapsamında, engelli gençlere özel kontenjan ayrıldı.

HANGİ İŞ KOLALRINDA EĞİTİM OLACAK

Uşak Üniversitesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Youth are working Uşak is Developing” (Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor) isimli projeyi yürütüyor. Projenin amacı, 18-29 yaş arası ne eğitimde ne istihdamda olan gençleri işgücü piyasasına kazandırmak ve nitelikli işgücü oluşturmak.

Proje kapsamında, Uşak Üniversitesi bünyesinde alanında yetkin eğitmenler tarafından verilecek ücretsiz mesleki eğitimlere 50 gencin katılması planlanıyor. Eğitimler, tekstil ve deri sektörüne yönelik beş farklı meslek dalını kapsıyor. Bunlar: Konfeksiyon Elemanı, Deri Kesimci, Dokuma Makinesi Operatörü, Deri Konfeksiyoncu, Öp İplik Operatörü. Eğitimler, 44 gün süreyle üniversitede yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitim sonunda, kursiyerlere T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek. Ayrıca, kursiyerlere eğitim süresince 10 Euro günlük harçlık ödenecek.

Editör: Ozan Yavuz