Yerli "Haaland" Yeniden Uşakspor'da
Nesine 3. Lig 4. Grup ekiplerinden Uşakspor, önemli bir transfere imza attı. Kırmızı-siyahlılar, Süper Lig temsilcisi Medipol Başakşehir’in genç golcüsü Efecan Barlık ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

Uşakspor’a yabancı olmayan 22 yaşındaki santrafor, 2022-2023 sezonunda da kırmızı-siyahlı formayı terletmiş ve attığı 7 golle küme düşme hattındaki takımını ligde tutan isimlerden biri olmuştu. O dönem taraftarın gönlünde taht kuran Barlık’a, “Yerli Haaland” lakabı yakıştırılmıştı.
Geride kalan sezonu Anadolu Üniversitesi’nde kiralık geçiren Efecan, istatistik anlamında beklentilerin gerisinde kalmış olsa da, Uşakspor yönetimi genç oyuncuya yeniden şans tanıdı.
Uşakspor kulübü, Efecan Barlık transferini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyururken; "Kulübümüz, Başakşehir FK kulübü futbolcusu genç santrafor ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Efecan BARLIK'a, ‘Uşaksporumuza hoş geldin’ diyor, armamızın ışığında nice şampiyonluklar diliyoruz.Her iki tarafa da hayırlı olsun. Yolun sonu şampiyonluk olsun" ifadelerini kullandı.
