Günümüzde saç dökülmesi problemleri birçok kişinin karşılaştığı önemli sorunlar arasında yer alıyor. Saç dökülmesinin başta genetik olmak üzere birçok farklı nedeni bulunuyor. Saç dökülmesini pahalı yöntemlere başvurmak zorunda kalmadan önlemek ve daha sağlıklı saçlara kavuşmak için bazı pratik çözümler denemeniz de mümkündür.
Saç dökülmesi sanıldığının aksine sadece erkeklerde değil, kadınlarda da yaygın olarak görülen problemler arasında yer alıyor. Eğer herhangi bir hastalıktan dolayı saçlar dökülüyorsa bu durumda sirke yöntemini deneyerek pahalı çözümlerden çok daha doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz.
SAÇ DÖKÜLMESİNDE MUCİZE SİRKE ÇÖZÜMÜ!
Geçmişten günümüzde sirkenin yemeklerde ve alternatif tedavilerde kullanımı oldukça yaygındır. Özellikle saç dökülmesi problemleri yaşayan kişilerin sirkenin gücünden yararlanarak 15 günde mucizevi etkilerini görmesi mümkündür.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama suyuna bir kapak sirke ekleyerek saçlarınıza uygulayın. Kokmasından korkmanıza gerek kalmadan işlemi güvenle uygulamanız da mümkündür. Tek dikkat edilmesi gereken konu ise işlemin düzenli olarak uygulanması olacaktır. 15 gün sonra saç dökülmesi önemli ölçüde azalacaktır.
SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ NELERDİR?
Saç dökülmesi birçok farklı nedene bağlı olabileceği gibi farklı tipte de dökülmeler meydana gelebiliyor. Saç dökülmesinin en yaygın nedenleri ise stres, vitamin ve mineral eksiklikleri, yanlış bakım ve şekillendirme uygulamaları ile genetik faktörlerdir. Günde ortalama 50 – 100 tel saç dökülmesi normal kabul edilmektedir. Ancak bu sayı daha fazla ise erken dönemde önlem almak önemlidir.
Saç dökülmesi yaşayan kişilerin düşük protein ve amino asit değerlerine sahip oldukları görülmektedir. Bu nedenle beslenme alışkanlıklarının da saç dökülmesinde önemli etkileri olduğu görülmektedir. Düşük kalorili diyet yapanlar yağ asitleri ve çinko gibi temel besinlerden mahrum kaldığı için saç dökülmesi tetiklenebiliyor. Protein ve multivitamin takviyesi alarak da saç dökülmesi durdurulabiliyor. A, B, C, D, E vitaminleri, selenyum, çinko ve demir takviyeleri önemlidir.