AKPARTİ ,PAZAR GÜNÜ TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAK

Tüm partilerin aday başvuru süreci farlılıklar gösteriyor. Uzun süreli bir aday adaylığı süreci olmadan (YSK) Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerinin verileceği tarih olan 9 Nisan olması aday adaylığı sürecini kısaltıyor.

AKPARTİ ,PAZAR GÜNÜ TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAK
  • 16 Mart 2023, Perşembe 12:58

AK PARTİ’DE ESKİ TÜFEKLER YİNE GÜNDEMDE

Aday adaylığı için son başvurularını Perşembe Günü olacağı açıklandı. Cuma Günü aday adayı tanıtım toplantısı yapacak. Pazar günü ise parti içi temayül yapılacağı öğrenildi. Parti kademelerin de görevi olan tüm asil ve yedek üyelerinin ol kullanacağı temayül Pazar günü yapılacak. Bugüne kadar isimleri duyulan mevcut milletvekilleri başta olmak üzere milletvekilli Av. Mehmet Altay, milletvekilli Dr. İsmail Güneş, eski il başkanı Basri Yıldırım, eski il başkanı Servet Kuş, eski belediye başkanı Nurullah Cahan, iş adamı Sezer Ateş, Kütahya Gençlik Spor İl Müdürü Tahir Emre Can ve bir çok ismin aday adaylığı için isimleri konuşuyor. Cuma Günü yapılacak tanıtım toplantısına kadar bu isimlerin aratacağı konuşulanlar arasında. AK Parti için önemli olan konuların arasında mevcut İl Başkanı Fahrettin Tuğrul'un aday adayın olu olmayacağı. AK Parti'de tüm gelişmelerin Cuma günü netleşecek görünüyor.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi'nde gelişmeleri bira daha uzun sürecek. Şuanda mevcut Milletvekili Özkan Yalım, eski il başkanı Dr. Ali Karaoba ve Sevinç Yazgan'ın aday adayı olduğu bunların arasında ismi geçen iş adamı İsmet Akın'ın adı geçiyor. CHP tüzüğünün 52. maddesine göre Özkan Yalım'ın Uşak'tan değil bir başka ilde de aday olabileceği konuşuluyor.

İYİ PARTİ

İyi Parti'de seçim süreci ayın 18'in de başlayacağı öğrenildi. İyi Parti'de  Akademisyen Kartal Şahin aday adayıyım diyen il isim olurken Dr. Dalyan Özdemir ve Muhammet Gür ismi geçenler arasında. İyi Parti kulislerinden alınan bilgiye göre büyükşehirler de ön seçim yapılacağı diğer iller için ise tek liste olarak seçime girileceği konuşuluyor. Genel Başkan Meral Akşener'in Pazar günü seçim açıklaması beklentiler arasında.

MHP

Resmi başvuruların hala başlamadığı MHP'de haftaya Salı günü son başvuru tarihi öğrenildi. Eski İl Başkanı Ayhan Kınden'in istifa edip aday adayı olduğu açıklaması sonra hiç bir aday adayı çıkmadı. İl Başkanı İbrahim Orman'ın genel merkezden alınan talimatlar ile Salı gününe kadar aday adaylığı başvurularının beklediklerini ve Salı günü net bir açıklama yapabiliriz dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık