26 ülke ve kuruluşa yeni büyükelçi atandı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin yurt dışındaki temsilciliklerinde görev yapacak büyükelçi ve daimi temsilcilere yeni görevlerini tebliğ etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre 26 farklı ülke ve uluslararası kuruluş nezdindeki temsilciliklerde atama gerçekleştirildi.
Yapılan görevlendirmeler kapsamında bazı büyükelçiliklerde ve daimi temsilciliklerde görev değişikliğine gidildi.
Atamalar çerçevesinde Tahran Büyükelçiliğine Ahmet Aydın Doğan, Reykjavik Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen, Muskat Büyükelçiliğine Hüseyin Ergani, Amman Büyükelçiliğine Hakan Karaçay, Aşkabat Büyükelçiliğine Şener Cebeci, Kuveyt Büyükelçiliğine Can Oğuz, Üsküp Büyükelçiliğine Alper Aktaş, Doha Büyükelçiliğine Yakup Caymazoğlu, Lahey Büyükelçiliğine Burak Akçapar ve Helsinki Büyükelçiliğine Ayşe Hilal Sayan Koytak atandı.
26 temsilcilikte yeni görevlendirme
Türkiye’nin uluslararası kuruluşlar nezdindeki temsilciliklerinde de yeni görevlendirmeler yapıldı. Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği görevine Ayşe Sözen Usluer getirilirken, Avrupa Konseyi nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğine ise Raziye Bilge Koçyiğit atandı.
Yeni atamalarla birlikte Kiev, Kinşasa, Kişinev, Manila, Maputo, Nairobi, Seul, Tallinn ve Windhoek büyükelçiliklerinde de görev değişikliği gerçekleştirildi.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, büyükelçilikler ve daimi temsilcilikler dahil olmak üzere toplam 26 temsilcilikte yeni görevlendirme yapıldı.