Yüksek faiz konut piyasasını etkiliyor

TCMB verilerine göre konut fiyatları mayıs ayında da enflasyonun gerisinde kaldı. Yıllık reel düşüş yüzde 6,1 olarak hesaplandı.
Yüksek faiz konut piyasasını etkiliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı Konut Fiyat Endeksi verileri, konut piyasasındaki reel değer kaybının sürdüğünü ortaya koydu.

Mayıs ayında konut fiyatları yıllık bazda reel olarak yüzde 6,1 geriledi. Böylece konut fiyatları son 28 ayın 27’sinde enflasyonun altında kalmış oldu.

Reel kayıp mayısta yüzde 6,1 oldu

TCMB verilerine göre reel düşüş oranı aralık ayında yüzde 1,4 seviyesindeyken, mayıs ayında yüzde 6,1’e yükseldi.

Konut fiyatlarında nominal artış devam etse de enflasyonun daha yüksek seyretmesi nedeniyle reel değer kaybı yaşanıyor.

Satışlar sürüyor, fiyatlar geride kalıyor

Konut satışlarında hareketlilik devam ederken, yüksek kredi faizleri piyasadaki fiyat artışlarını sınırlıyor.

Veriler, konut fiyatlarının mayıs ayında da enflasyonun gerisinde kaldığını ortaya koydu.