Karahallı’da 799 metrekarelik arsa icradan satışa çıkarıldı
Sivaslı Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından Karahallı ilçesinde bulunan bir taşınmazın satışa çıkarıldığı duyuruldu.
İlana göre Dere Mahallesi Karancak Mevkii’nde yer alan 190 ada 20 parsel numaralı taşınmaz için 1 milyon 599 bin TL muhammen bedel belirlendi.
Arsa niteliğinde olduğu tespit edildi
Tapu kayıtlarında “Bahçeli Ahşap Bir Katlı Ev” vasfıyla yer alan taşınmazda yapılan incelemede, kayıtlı yapının yıkılmış olduğu ve parselin arsa niteliğinde bulunduğu tespit edildi.
Toplam 799,50 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazın ilçenin eski yerleşim bölgelerinden birinde yer aldığı belirtildi.
İmar planında konut alanında kalıyor
Bilirkişi raporunda, taşınmazın Karahallı Belediyesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yol terkinden sonra kalan kısmının ayrık nizam iki katlı konut alanında bulunduğu ifade edildi.
Taşınmaz için ilk artırma 28 Ekim 2026 tarihinde başlayacak ve 4 Kasım 2026 tarihinde sona erecek. İlk artırmada satış gerçekleşmezse ikinci artırma 30 Kasım-7 Aralık 2026 tarihleri arasında yapılacak.