Ortaokul öğrencilerine “Çember Oyunu” ile stres yönetimi etkinliği
Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Sude Dilay Demir, Yaren Ökten ve Ayşenur Kocabaş tarafından düzenlenen etkinlik, öğrencilerin duygularını fark etmeleri ve ifade etmelerini amaçlandığı belirtildi.
Etkinlikte ilk olarak öğrenciler toplanıp gruplara ayrıldı. Ardından renklerin psikolojideki anlamları hakkında kısa bilgiler verildi. Kırmızı, turuncu ve sarı gibi sıcak renklerin enerji ve hareketi temsil ettiği; mavi, yeşil ve mor gibi soğuk renklerin huzur ve güven duygularını yansıttığı; siyah, beyaz ve gri gibi nötr renklerin ise denge ve ciddiyetle ilişkilendirildiği anlatıldı.

Bilgilendirmenin ardından öğrencilerle birlikte nefes egzersizi yapıldı. Daha sonra öğrencilerden gözlerini kapatarak o an ne hissettiklerini düşünmeleri istendi. Hissettikleri duyguları, önlerindeki beyaz kağıda renkler ve çizimler aracılığıyla ifade etmeleri sağlandı. Etkinliğin sonunda ise öğrenciler yaptıkları çalışmalara isim vererek duygularını somutlaştırdığı belirtildi.

Gerçekleştirilen bu ikinci etkinlikte temel amaç, öğrencilerin stresle başa çıkma becerilerini geliştirmek ve kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine katkı sağlamak olduğu öğrenildi. Etkinlik, öğrencilerin hem eğlenmesini hem de iç dünyalarını keşfetmesini sağlayarak verimli bir şekilde tamamlandı.