Uşak’ın Karahallı ilçesi Clandras Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen şenlik, bu yıl beşinci kez düzenlendi.
Karahallı ilçesi Clandras mevkiinde gerçekleşen şenlik avcılık meraklılarına unutulmaz bir akşam yaşattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan etkinlik protokol konuşmalarının yapılması ile devam etti.
Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Alper KIRGIL, “Karahallı Clandras Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneğinin düzenlemiş olduğu şenliğe hepiniz hoş geldiniz. Bu yıl 5.’sinin düzenlendiği bu şenlik, artık geleneksel bir hale gelmiştir. Şenlik vesilesiyle ilçemizden ve çevre illerden gelen tüm avcılarımıza ve av sevdalılarına selam ve saygılarımı iletiyorum. Bu ve benzeri şenlikler avcılarımızın kaynaşmasına ve tecrübelerini aktarmasına vesile olmaktadır. Bu şenliğin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından; yemek, eğlence, çekiliş ve hediye takdimleri gerçekleşti. İlimiz, ilçemiz ve çevre illerden gelen avcı dernekleri temsilcilerinin ve vatandaşlarında yoğun katılım gösterdiği şenlikte avcılık tutkunları keyifli bir akşamın tadını çıkardı.
Karahallı Clandras Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneğinin düzenlemiş olduğu şenliğe, Kaymakam Alper KIRGIL, Karahallı Belediye Başkanı Ramazan KARAKAYA, Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali ERAYDIN, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir USLU, İl Genel Meclisi Üyeleri Durmuş YAVUZ ve Mitat ŞAHİN, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Halil ARSLAN, Uşak Belediyesi Meclis Üyeleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Veysel DANACIOĞLU, Denizli Büyükşehir Belediyesi Personel Genel Müdürü Erden KAYA, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hüseyin TEKİN, ilçe protokolü, ilçemiz ve çevre il ve ilçelerin avcılar derneği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
-Clandras Köprüsü?
Uşak ilinin Karahallı ilçesinde yer alan Frigyalılar döneminden kalma tarihi köprü. Köprü Banaz Çayı üzerine yaklaşık 2500 yıl önce yapılmıştır. Köprünün iki ucu, dağ kayalarının yarı beli üzerine oturmuştur. Uzunluğu 24 metre, derinliği 17 metre, eni 1,75 metredir. Taşların yüzleri kalemle işlenmiş ve kemerlerin iri taşları zıvanalı olarak birbirine iyice kenetlendirilmiştir. Kemeri kasnak biçimindedir.