Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Bir Çadır Bin Masal” projesi kapsamında, Uşak’taki anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Kız Meslek Anaokulu Proje8

Proje kapsamında oluşturulan masal çadırında; Türk ve dünya masallarının interaktif anlatımı, Karagöz ve Hacivat gölge oyunu, Nasrettin Hoca fıkraları, çocuk şarkıları eşliğinde danslar, geleneksel çocuk oyunları, yarışmalar, boyama etkinlikleri ve eğitici deneyler gerçekleştirildi.

Kız Meslek Anaokulu Proje9

Etkinliklerde kuklalar, kostümler ve çeşitli görsel materyaller kullanılarak, çocukların aktif katılımı sağlandı.

Etkinlikte ayrıca, okul öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünlerden oluşan sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kız Meslek Anaokulu Proje6

Projenin temel amacı, 4-8 yaş grubundaki çocuklara Türk ve dünya masalları aracılığıyla değerler eğitimi vermek; yardımseverlik, dürüstlük, cesaret, sevgi ve saygı gibi temel insani değerleri küçük yaşta kazandırmak olarak belirlendi. Aynı zamanda bu etkinlik sayesinde Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri de okulda edindikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı buldu.

Kız Meslek Anaokulu Proje7

Programa katılan İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel, proje alanında incelemelerde bulunarak Okul Müdürü Seçkin Şentürk ve öğretmenlerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kız Meslek Anaokulu Proje4

Öğrencilerle yakından ilgilenen Yücel, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek “Bu tür projeler, hem öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamakta hem de küçük yaştaki çocuklarımızda kültürel ve ahlaki değerlerin temellerini atmaktadır. Aynı zamanda çocuklarımızın hayal gücünü geliştirerek onları kitaplarla, masallarla, oyunla buluşturmak eğitimde çok yönlü bir yaklaşımın göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Kız Meslek Anaokulu Proje5

“Bir Çadır Bin Masal” projesiyle, çocukların Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarına katkı sağlamak, kitap sevgisi kazandırmak, kelime dağarcıklarını zenginleştirmek ve hayal güçlerini geliştirmek amaçlanıyor.

Muhabir: Mukaddes Karadağ