Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, 2024 sonunda gram altının 3 bin TL'ye çıkabileceğini açıkladı.

Altın fiyatları, güne yatay seyirle başladı. Ons altın 2 bin 30 doların üzerinde işlem görürken, gram altın bin 950 lira seviyesinden alıcı buluyor. Altın, 2023'te yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları arasında yer alırken, 2024'te de olumlu bir performans sergilemeye devam edebilir.

altınfiyatları

Soner Kuru, küresel faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin altın fiyatlarına olumlu yansıdığını belirtiyor. Piyasaların 2024'te Fed'in 5-6 faiz indirimi yapacağını fiyatlandığını söyleyen Kuru, bu beklentiyle birlikte ons altının 2 bin dolar üzerinde kalıcı olabileceğine dikkat çekiyor. Faiz indirimi adımlarının artmasıyla birlikte, 2024'te ons altının yukarı yönlü bir trend izlemesi bekleniyor.

usak-altin-fiyatlari-son-usakolay

Soner Kuru, ons altın bazında hedef belirlemenin zor olduğunu vurgularken, gram bazında kurun enflasyon kadar artabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle, gram altının 2024 sonunda 3 bin liraya kadar yükselebileceği öngörüsünde bulunuyor. Altın fiyatlarındaki geri çekilmelerin yatırımcılar için alım fırsatı olabileceğini belirten