Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğal gaz yardımının miktarı ve ödeme tarihi hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar için yapılan açıklamalara göre, detaylar henüz netleşmemiş durumda.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaza yapılacak zam konusunda, "Şu anda gözüken herhangi bir zam yok. Bu kış bir zam planlamıyoruz." açıklamasını yaparak vatandaşları rahatlattı. Bayraktar ayrıca, Gabar'da günlük 32 bin varilin üzerinde petrol üretildiğini ve yıl sonunda hedefin 100 bin varil olduğunu belirtti. Bu üretimle Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 20'sinin karşılanacağını söyledi.

dogalgaz-usak-olay

Bakanlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında açıkladığı yeni doğalgaz düzenlemesine ilişkin bir yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada, doğalgaz desteklerinde hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında tahsisat yapıldığı ifade edilmiş ve şu bilgiler verilmişti:

"Yeni doğalgaz düzenlememizle birlikte vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğalgaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz."Ancak, ödeme tarihi henüz açıklanmış değil. Geçen yılın kış dönemi ödemeleri şubatta gerçekleşmişti.

Editör: Öyküm Yavuz