Eylül ayının sonlarına doğru yaklaşılırken arama motorlarında yapılan sorgulamalarda değişiklikler gözlenmeye başlandı. Bu kapsamda son günlerde öne çıkan aramalardan birinin de Mevlid kandiline yönelik olduğu görüldü.

İslam alemi için büyük önem arz eden dini günlerden biri olarak bilinen Mevlid kandili, birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Mevlid kandilinin nasıl bir öneme sahip olduğu ve kandil gecesi hangi ibadetlerin yerine getirilmesi gerektiği merak edilirken kandilin bu sene hangi güne denk geldiği de sorgulanmaya başlandı. Peki, Mevlid kandili niçin önemli? Mevlid kandilinde neler yapılır? İşte Mevlid kandiline dair tüm merak edilenler…

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN 2023?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi kaynakları aracılığı ile yayınlanmış olan 2023 Dini Günler Takvimi’ne göre Mevlid kandili bu sene 26 Eylül Salı gününe denk gelecek.

MEVLİD KANDİLİNDE NELER YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmiş olan bilgiye göre Mevlid kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunun kutlandığı gecedir.  Bu neden ile bu gece İslam alemi için oldukça önemlidir. Mevlid kandilinde de diğer önemli gecelerde olduğu gibi Kur’an- ı Kerim okunmalı ve okuyanlar mutlaka dinlenmelidir. Peygamber Efendimize salat ü selamlar getirilmeli ve O’nun ümmetinden olma şuuru tazelenmelidir.

Mevlid kandilinin sabah, akşam ve yatsı namazları cemaat ile birlikte camilerde kılınmalıdır. Ayrıca nafile namazları kılınmalıdır. Kandil gecesi ile ilgili hadisler, ayetler ve yorumlar kitaplardan okunmalıdır. Ayet ve hadisler hem ferden hem de cemaaten yapılabilmektedir İhtiyacı olan kişilere hediyeler ve sadakalar verilmeli, bizlere emek veren üzerimizde hakları olan kişiler aranıp sorulmalıdır.

Kandil gecesi için özel olarak paneller, dini toplantılar ve sohbetler düzenlenmelidir. İlgili toplantılarda şiirler ve ilahiler okunmalıdır. Ayrıca sahabe, evliya ve ulema türbeleri de ziyaret edilmeli, hoşnutlukları alınmalıdır. Hakk’a niyazda bulunulmalı ve sahip olun veya olunmayanlar için de şükür edilmelidir.

Editör: Ozan Yavuz